Kronan av Annalena Hedman

Mimmi och Henry i skogen. Mimmi håller i en spade.Karin Kronström på Rosengårdsbiblioteket tipsar om en spännande deckare som passar barn mellan 7 och 9 år. Den kan läsas själv eller som högläsning tillsammans med en förälder. Boken är skriven av Annalena Hedman.

Mimmi och hennes bästa kompis Henry har sommarlov och med hjälp av Broman som är Mimmis mammas (mycket snälla men lite struliga) kille, har de precis byggt klart sin toppenfina flotte. Dagen innan de ska sjösätta den är de hemma hos Broman på middag och han visar stolt upp sitt senaste fynd, en begagnad bil! Mimmi och Henry börjar leta igenom den i hopp om att hitta kvarglömda pengar eller nåt annat dyrbart men bilen är ovanligt välstädad. Precis då de gett upp letandet, upptäcker de plötsligt en påse gömd i ena bilsätet. När de öppnar den tror de inte sina ögon och det är nu allt det spännande börjar.

 

En spännande deckare med spöklika inslag som griper tag och får en att vilja veta mer. Passar för barn från ca 7-9 år och även att läsa högt tillsammans!

 

/Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket

Fler Jenny Funestad