Minja och Mino firar med tårta och ballonger.

MiniBladet fyller fem år!

 

Den 4 oktober firade MiniBladet fem år! Det har varit innehållsrika år med ständig utveckling.

 

MiniBladet är en nyhetstidning för alla barn och tidningens sajter är tillgänglighetsanpassade och gratis, så att alla barn kan ta del av nyheterna, oavsett bakgrund och förmåga.

 

Varje termin har betydelsefulla steg tagits i MiniBladets historia men särskilt viktigt var året 2014 när tidningen fick startstöd av Kulturbryggan. Det gjorde att utvecklingen av tidningen på webben kunde påbörjas. Samma år ingick MiniBladet samarbete med Sydsvenskan och en utgivningen blev till.

 

Reporterskolan som kommit att bli MiniBladets hjärta startade som ett pilotprojekt vintern 2014-2015, och 2016 vann MiniBladet en innovationstävling som gjorde det möjligt att fortsätta utveckla Reporterskolan.

 

I år har även Reporterskolan kommit ut som läromedel på bokförlaget Natur och Kultur. Idag publiceras MiniBladets nyheter i samarbete flera dagstidningar över hela landet: Sydsvenskan, BLT/Sydöstran, Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren, Södermanlands Nyheter, Piteå-Tidningen, Västerbottens-Kuriren och Nya Wermlands-tidningen.

 

MiniBladet erbjuder även lovaktiviteter till bibliotek och under hösten 2019 startas redaktioner i Malmös områden Rosengård och Nydala i samarbete med MKB.

 

MiniBladet vill tacka alla läsare och samarbetspartners som ser vikten av vårt arbete!

 

MiniBladets redaktion

 

2019-10-05

Fler Tips!