Ställ till med Halloweenfest!

halloweenHalloween, som är en ganska ny högtid i Sverige, närmar sig med stormsteg. Man kan ju tycka det är underligt att möta den blåsigaste och ruggigaste tiden i vårt land med rysligheter. Å andra sidan kanske mörker ska bemötas med just mörker? Hursomhelst är det långt till alla ljusen i december och Halloween ger oss möjligheten att hålla fest. Så varför inte ställa till med en rejäl Halloweenfest där barnen får klä ut sig till något lite läskigt? Det behöver inte bli dyrt och komplicerat. En spökdräkt kan göras av ett gammalt lakan eller med en vit pappersmask framför ansiktet. En fladdermusdräkt får du till av en bit svart tyg. Annars kan du leta fram svarta kläder och dekorera med plastspindlar. Ha bara i åtanke att alla barn inte gillar att klä ut sig. Självklart är alla välkomna på Halloweenfest oavsett om de är utklädda till spöken, Pippi eller inte alls.

Festmaten kan du enkelt skoja till. Vad sägs om miniflugsvampar (minimozzarella med halv körsbärstomat som hatt), avhuggna fingrar (inbakade korvar eller korvar med mandelspån som naglar) och spindelkakor (chokladmuffins med kolasnören som ben).

Dekorera med plastspindlar och gör om ljusslingan till en spökslinga med vita plastglas. Arrangera danslekar och bjud på godis i vita plasthandskar (död mans hand).

Lycka till!

Fler Tips!