Ett gäng glada minireportrar.
Reporterskolan utbildade sexton Minireportrar under sommarlovet via Eskilstuna Stadsbibliotek.

Välkomna till MiniBladet!

Välkomna alla nya och gamla läsare. Höstterminen är igång och vi har fått en ny läsarkrets i Umeå och Blekinge i och med vårt påbörjade samarbete med tidningarna, Västerbottens-Kuriren, Blekinge läns tidning och Sydöstran. Vi kommer även att utöka samarbetet med Sydsvenskan och Piteå-Tidningen.

 

MiniBladet har sett fram emot denna utveckling länge och vi kommer att besöka såväl nya som gamla regioner under hösten för att starta samarbeten med lärare och skolklasser som vill vara med i Reporterskolan.

 

Reporterskolans höstuppdrag ligger uppe på webben och till de lärare som är nyfikna på mer: hör av er till MiniBladets redaktion! Vi har vårt vanliga upplägg med enkäter, läsarbilder, reportage och insändare. I slutet av terminen kommer vi att utse de bästa bidragen och skicka vinstpengar till den vinnande klassen.

 

Vi har också våra tillfälliga tävlingar och den första nu att uppmärksamma är vårt valuppdrag – Var med och påverka! Där vill vi att era skolbarn skickar insändarbilder på vad de vill förbättra, förändra, få till. MiniBladets valmaterial finns i två versioner, för att du enkelt ska kunna anpassa det efter hur mycket tid du och din klass har.

Läs mer under fliken Reporterskolan på MiniBladets webb.

Fler Tips!