En grön världskartaNews of the day

Varje vecka lägger MiniBladet upp en ny News of the day. Med bilder och text anpassad till barnen, skapar vi lektionsmaterial som går att ladda ner som Powerpoints. Ämnena är dagsaktuella och kan kopplas till läroplanen. Alla fördjupningarna finns i vårt arkiv på MiniBladet.se under fliken För vuxna.

I vår och i början på hösten kommer vi att ha en del fördjupningar kring det kommande valet. I veckans News of the day går vi igenom vad de största partierna står för.

Annette Andersson, lärare i åk 4 på Hanahöjskolan i Forsheda, använder sig av MiniBladets fördjupning i klassrummet. Så här beskriver hon arbetet:

För mig som lärare i en åk 4 så är det ovärderligt att få ett färdigt förslag, ofta aktuella med vad som ligger i tiden. Ni erbjuder bra variation på ämnen och allt kan jag använda direkt i klassrummet. Till veckans ”News of the day” finns också ”Barnens artikel” som är en fördjupning på temat. Denna använder jag som en läsläxa. Varje tema innehåller olika begrepp som förklaras på ett mer lättfattligt sätt och som berikar elevernas ordförråd. Det betyder att jag kan ge eleverna förförståelse genom PP och sedan kan även de som har lite svårigheter hänga med och få en fördjupad förklaring och förståelse. Ytterligare ett plus är att man kan välja mellan lättfattlig text och en medelsvår. Det innebär att man kan ge elever utmaningar på olika nivåer. Skulle eleven behöva lässtöd så finns det också en talsyntes som läser upp texten.

Som du förstår så är det inget att tveka på!

Jag berättar också för andra kollegor med liv och lust om denna fantastiska sida.

Ville bara uppmuntra er på detta lilla vis. Det arbete ni lägger ner gör livet lättare för mig!

 

Arkivet till News of the day

Fler Artiklar