Kunskap är coolt

grej of the day 2Hej alla läsare av MiniBladet.

När jag sitter här uppe i Umeå i majsolen och tänker tillbaka på det senaste halvåret så blir jag bara så himla glad inombords. Tänk att en så ”enkel” ide som GREJ OF THE DAY har blivit så stor – så populär – och så spridd över hela landet. Det trodde jag inte i somras.

Jag gillar den lilla tanken att man garanterat ska kunna lära sig något nytt – Varje dag. För det är ju ingen hemlighet – Det finns SÅ mycket superintressant och spännande som är skoj att kunna (det handlar ju ofta bara om att någon ska glänta på de rätta dörrarna). Ibland är det en lärare som gör det. Nån gång är det kanske en kompis eller en spännande artikel i en tidning. Sätten att hitta kul kunskap är oändliga – det gäller bara att vara lite nyfiken.

Själv har jag alltid varit barnsligt förtjust i fakta om exakt ALLTING! Som barn läste jag helst av allt faktaböcker om allt från rymden till historia. När jag blev lärare så har det alltid känts både roligt och viktigt att peppa eleverna att känna att ”KUNSKAP ÄR COOLT”.

Hoppas du håller med.
Hoppas du har hittat dina sätt att glänta på ”kunskapsdörrarna” (för man vet aldrig vad som döljer sig där bakom).

/Micke

Fler Privat: Grej of the day