MiniBladet i klassrummet

Du vet väl att du kan använda MiniBladet i din undervisning? Många övningar lämpar sig för stora så väl som små grupper. Det går även enkelt att skicka in flera texter på samma gång till oss via webben.

Vårt mål är att ha en nära kontakt med både lärare och våra unga läsare. I nuläget har vi bland annat nyheter, nyhetskryss, pyssel, läsövningar och även två längre skrivuppgifter här på MiniBladet.

Förutom möjligheten att skriva en egen Minja och Mino-berättelse lägger vi varje månad ut en ny skrivuppgift under Månadens text. Varje vecka publicerar vi sedan en utvald text här på webben.

Om du som lärare har en stor mängd texter att skicka in på samma gång går det utmärkt att bifoga en fil istället för att skicka in texterna direkt på sidan. Något att tänka på då är att det är bra om barnen skriver namn och ålder i dokumentet som du skickar in.

Tänk på att det finns medgivandeblankett här under fliken skola som kan delas ut till föräldrar. Den finns även i en lättläst version.

Vill du som lärare dela med dig av hur ni arbetar med MiniBladet i klassrummet hade vi blivit glada. Vi tar tacksamt emot tips på hur vi kan göra MiniBladet ännu mer lättanvänt i klassrummet.

Här når du oss!

Fler Skola