Hasse Andersson

FOTO: Bertil Hagberg
FOTO: Bertil Hagberg

 

Hasse Andersson är en musiker från Skåne. Han är sedan tidigare känd för låten Änglahund. Men idag är han mest känd för sitt bidrag i årets Melodifestival. Där kom han på fjärde plats med låten Guld och gröna skogar.

Hasse var intresserad av musik redan när han var liten. Han fick spela på sin pappas gitarr. Hasse brukade spela på klassens timme i skolan. Han spelade musik av Cliff Richard på hemmagjord engelska.

 

Innan musikkarriären

Hasse Andersson försökte leva på musiken. Men det var svårt. Han gjorde först som sin pappa och började jobba som plåtslagare.

När han spelade musik i Vejby kom han i kontakt med förståndshandikappade barn. Då insåg Hasse att han ville bli bli särskollärare.
Han spelade med olika band medan han studerade. Han spelade en del på fester och pubar. På så vis tjänade Hasse extrapengar.

 

Melodifestivalen

Hasse Andersson var med i Melodifestivalen i år. Han hade fått frågan tidigare. Men då ville han inte vara med. När han fick frågan igen så hade han ändrat sig. Hasse tävlade med låten Guld och gröna skogar.
Hasse ville inte komma sist i tävlingen. Och det gjorde han inte. Till slut kom Hasse på fjärde plats. Låten var en succé och Hasse var jättenöjd med sitt bidrag.

 

Efter Melodifestivalen

Hasse Andersson gjorde succé i årets Melodifestival. Hans låt Guld och Gröna Skogar blev en stor hit. Hasse var väldigt populär på 80-talet. Då gjorde han en låt som heter Änglahund.

Nu är han lika populär igen. Men några saker har förändrats sen 80-talet. Nu blir det bland annat väldigt många selfies efter spelningar. Men det tycker Hasse bara är kul.

 

Efter sommaren

Hasse har jobbat hela sommaren. Det är tack vare låten Guld och gröna skogar. Han har spelat på konserter över hela Sverige. Det har han gillat jättemycket.

Hasse har fullt upp fram till jul. Efter det åker han till Florida för att ta det lugnt. Hasse har flera konserter i mars. Men efter det vet han inte vad han ska göra. Han vill nog ta det lite lugnare.

 

Fler Månadens kändis