Reporterskola

VK: Alice recenserar boken Världen under vatten

Alice Sandström Wållberg

Jag har läst boken Världen under vatten av författarinnan Elin Nilsson. Vår skolbibliotekarie, Maria From, tipsade mig om boken.

Boken börja med att Tilda och hennes mamma ska på en auktion, men Tilda vill inte följa med. Hennes pappa och brorsa är redan där. När de kommer fram ser Tilda lakritsstängerna, men hon är inte sugen på dem. Hon är sur för att hon behövde följa med. Sedan ser hon sin brorsa Filip, han står vid ett bord där det står massa grejer som till exempel askkoppar, skålar och porslinsfigurer.

Tilda går fram och lyfte upp en vit askkopp där det stod BLEND med stora bokstäver. Hon lyfte upp den och sa “Jag  budar 10 kr  för den här, min bror ska ha den som potta.” Hennes bror svarade då “Nej, min syster ska ha den som menspotta”. Tilda blev sur och och går och sätter sig i bilen och sitter där och tjurar en lång stund. Sedan kommer Tildas mamma och sätter sig i bilen och kör hem. Hennes bror och pappa stannade kvar där ett tag till. När Tilda kom hem gick hon in till sitt rum och satt där en lång stund.

Efter det kom hennes brorsa hem och han gick direkt upp på hennes rum och sa “Här har du din himla menspotta” och kastade den till Tilda. Hon blev sur och slängde sedan igen dörren.

Jag tycker boken är superbra för man blir glad när man läser den. Denna bok innehåller flera berättelser och alla är roliga på olika sätt. Berättelserna handlar oftast om vardagliga saker som kan hända i livet (särskilt för tonåringar) och det är därför jag tycker att den är så bra.

Text: Alice Sandström Wållberg, 5a, Vännäsby skola, Vännäs kommun
Foto: Veronica Löfgren