Reporterskola

BLT - Sydöstran: Författarbesök på Mjällby skola

Foto på Malin Stehn tillsammans med eleverna som skrivit reportaget.

Malin Stehn tillsammans med eleverna som skrivit reportaget.

Elever på Mjällby skola fick besök av en författare som heter Malin Stehn. Hon kom till skolan för att berätta om sitt jobb. Hon visade en presentation och gav eleverna massa tips om hur man gör när man ska skriva en berättelse eller en bok. 

Eleverna i klassen läser en bok av Malin Stehn som heter En tjuv i laget. Eleverna tyckte att det var kul att hon kom och hälsade på. Hon besökte klass 4 på Mjällby skola och eleverna tyckte att det var jätteintressant.

Malin bor utanför Malmö i ett rött gammalt hus där hon skriver sina böcker. Hon jobbar som författare. Malin är väldigt noga med att förbereda och planera innan hon skriver böckerna. Hon gillar böcker och är feg fast hon gillar ändå skräck. 

Malin har skrivit runt 40 böcker, här är några exempel: En tjuv i laget, Dröm matchen och Inte som Zlatan. Hon skriver böcker för både ungdomar och lite mindre barn. 

Hon tycker att det tröstar att läsa om samma problem som hon själv har. Hon tycker om ljudböcker/böcker med spänning. Hon gillar att skriva. 

När hon var mindre började hon med att skriva dikter. Malin gillar att skriva texter, dikter och sagor. Hon har skrivit några fotbollsböcker. Hon började skriva fotbollsböcker för att hennes son spelar fotboll. Det var så här att de skulle gå till biblioteket och låna fotbollsböcker men de hittade inga så Malin började skriva om IFK Lundby.

Text: Jill Fisher, Julia Kursawa, Thea Sager, Maja Alm, 4, Mjällby skola, Sölvesborg
Foto: Malte Nilsson