Reporterskola

BLT - Sydöstran: Hur är det att vara rektor?

Annica, Mumen och Noah sitter på en bänk vid Korpadalsskolan.

Det går många klasser på Korpadalsskolan och Mumen, Noah och Annica trivs. 

Fakta Korpadalsskolan

Det går 346 elever på Korpadalsskolan. På Korpadalsskolan finns det många lekplatser, det finns en hinderbana och en ny multiarena. På multiarenan kan eleverna spela fotboll, innebandy, basket och handboll.

På lekplatsen kan eleverna gunga, åka rutschkana och leka tagen. Det bästa med Korpadalsskolan, enligt Mumen och Noah, är att det finns många klasser en stor skolgård. Eleverna önskade sig en ny matsal och nu har de fått en!

På Korpadalsskolan finns det två olika fritids, Hejan och Falken. Eleverna går på Falken i lågstadiet och på Hejan när de går i mellanstadiet.

Hur är det att vara rektor på en skola? Det är en fråga som Mumen och Noah har funderat på. Annica Clarin är rektor på Korpadalsskolan i Asarum och berättar om sitt arbete.

Annica Clarin blev rektor för åtta år sedan. Hon hade inte tänkt sig att bli rektor men hon sökte tjänsten ändå.

Hon tycker att det är roligt att jobba som rektor. Hon tycker om att jobba med utbildning och barn. Hon gillar när eleverna mår bra och de lär sig mycket och har kul. Hon tycker också om att jobba tillsammans med personal och elever. 

Annica Clarin trivs på Korpadalsskolan och tycker om sitt jobb. Ibland tycker hon att det är lite svårt att hitta rätt lösningar som blir lika bra som hon tänkt sig. Hon gör sitt bästa på jobbet och samarbetar för att hitta rätt lösningar.

Det är inte alltid roligt på jobbet, ibland är det jobbigt och ledsamt också. Men om alla har kul och mår bra så gör det skillnad.

Text: Mumen Tamim, Noah Lock, 5, Korpadalsskolan, Karlshamn
Foto: Malin Jakobsson