Reporterskola

BLT - Sydöstran: Le Piqué – intervju med två dansinstruktörer

Elin Kronlund

Det här är Elin Kronlund, hon är 15 år och är en av många dansinstruktörer.

Reportrarnas tankar om dans!

Dans betyder mycket för mig, det är som mitt andra hem. Jag har nu dansat i fyra år och jag tänker fortsätta med det. / Maria Michailidou

När vi hösten 2019 skriver den här texten har jag dansat i cirka två månader och jag har fastnat för det helt. /Tekla Blåder

Varför blir man dansinstruktör och hur är det att lära ut dans? MiniBladets reportrar på Korpadalsskolan har intervjuat dansinstruktörerna Elin Kronlund och Sara Nilsson.

Efter en danslektion så passade MiniBladets reportrar på att intervjua dansinstruktören Elin Kronlund.

– Jag valde att bli dansinstruktör för att det verkade kul. Jag har även en storasyster som pratade så mycket om det och att det är så rolig. Jag gillar dans och att komma på koreografi så jag tänkte att det skulle passa mig.

En tom danssal.
Danssalen på Le Piqué.

Sara Nilsson gick från att vara gymnastikledare till att bli dansinstruktör.

– När jag började som dansinstruktör så hade jag tidigare varit gymnastikledare och även instruktör i gruppträning. Så när jag började dansa och fick frågan om jag ville bli dansinstruktör tyckte jag att det verkade skoj.

När Sara var liten så dansade hon men hon slutade för att börja med gymnastik. 

– Sedan när jag var cirka 20 år så började jag att dansa igen då tyckte jag att jag var för stor för att hålla på med gymnastik och dansen passade bättre, säger Sara Nilsson.

Text: Maria Michailidou och Tekla Blåder, klass 5, Korpadalsskolan, Karlshamn
Foto: Tekla Blåder