Reporterskola

BLT - Sydöstran: Mörrums största värvning genom tiderna!

Foto från en ishockeymatch.

Marcus har spelat i landslaget, mycket i Svenska hockeyligan, SHL och Schweiz där han tjänat enorma summor pengar. Nu är han tillbaka i Mörrum.

När han spelade i SHL så spelade han för Färjestad och KHK. Efter Färjestad så gick han till Davos i Schweiz där spelade han i tre år och sen gick han vidare till KHK som var då i SHL. Där var han i tre år och sen gick han tillbaka till Mörrum där han hade spelat när han var liten.

 

Marcus Paulsson är ishockeyspelare i Mörrum. MiniBladets reportrar ringer honom för en intervju.

MiniBladets reportrar får svar på alla frågor förutom den sista, de frågar hur mycket lön han får i månaden men det får han inte säga.

Marcus tyckte att det går bra i laget med alla matcher. När intervjun genomförs leder han skytteligan. Han säger att det är så klart kul att leda skytteligan men det viktigaste är ju såklart att de vinner matcher.

Marcus Paulsson har tidigare spelat i KHK men valde att lämna KHK för Mörrum.

– Det kändes som att det var tid att lämna KHK men tråkigt för att man hade mycket bra kompisar där. Jag är ju uppvuxen i Mörrum så det var kul att komma tillbaka till Mörrum.

Hur känns det att göra 15 poäng på 7 matcher?

– Det är kul att göra många poäng men det viktigaste är ju att vi vinner.

Hur är stämningen i laget?

– Stämningen i laget är jättebra.

Hur mycket pengar tjänar du nu i Mörrum? 

– Jag får tyvärr inte säga det.

Reportrarnas kommentar: Det är kul att Marcus Paulsson är tillbaka i Mörrum för att han är en så duktig spelare och vi ser upp till honom.

Text: Elian Kellander och William Svensson, klass 5, Korpadalsskolan, Karlshamn

Fotnot: Sedan texten skrevs har Marcus Paulsson blivit utlånad till Växjö Lakers. Han kommer att spela för dem säsongen ut men förväntas sedan komma tillbaka till Mörrum.