Reporterskola

VK: Stöcke skola friidrottar på Campus Arena

Foto på löparbanan.

Här sprang Stöcke skola snabbt som vinden på Campus Arenas springbana.

Hela 71 elever och deras 10 lärare från Stöcke skola åkte den 26 september till Campus Arena, det är en mångårig tradition. Årskurs fyra till sex åkte dit för att utöva sin årliga friluftsdag.

Eleverna från Stöcke skola började med att samlas utanför skolan, sedan åkte de till Campus Arena. När de var framme ropade lärarna upp grupperna, det var fem grupper. Sedan samlades de i lagen och började värma upp.

Grupp fem började med att kasta kula. Kristina Månsson slog skolrekordet, härligt jobbat. Sedan gick grupp 5 över till spjut. I grupp 5 slogs tyvärr inga skolrekord.

– Men det var ändå kul, tyckte Vilma Malm.

Sedan när de var klara med spjutkasningen fick alla grupper rast, rasten varade i ungefär en halvtimme.

När rasten var slut hade grupp 5 längdhopp det gick ganska bra men inga rekord där heller.

Efter längdhopp gick grupp 5 till kast med liten boll där slog ingen skolrekord men några klassrekord togs av fjärdeklassare det var riktigt kul tyckte alla i gruppen.

Efter många friidrottsgrenar blev det äntligen lunch, det serverades korv och makaroner, när alla i gruppen var mätta och belåtna var det höjdhopp.

På höjdhoppet gick det faktiskt jättebra, Anton Augustsson Bäckström tog klassrekord för klass 5 och Thea Gleisner och Alva Christiansen tog klassrekord för tjejerna i klass 5.

Slutligen avslutade alla grupper med 1000 meter individuellt det var 2,5 varv och efter det blev det 60 meter stafett.

Sedan åkte alla tillbaka till Stöcke skola. Slutligen gjorde klasserna utvärdering i respektive klassrum.

Som slutbetyg för dagen av Vilma Malm, från årskurs sex, blev det sju poäng, Vilma tyckte höjdhopp var roligast och vill gärna ha fler sådan här dagar men det som är synd är att hon går ut årskurs sex nästa år.

Mira Nyström och Alice Larsson ger nio poäng som slutbetyg till dagen och vill gärna ha fler friluftsdagar, båda tyckte att höjdhopp var roligast.

Text och foto: Maria Broddeskog, 5, Stöcke skola, Umeå