Reporterskola

VK: Stöckes städerska slutar

Monica Ludvigsson

Monica

Monica Ludvigsson är 65 år gammal och jobbar som städerska på Stöcke skola. Hon har jobbat här i nio år och slutar fredag den 15:e november på grund av pension.

Innan Monica började jobba på Stöcke skola så jobbade hon 32 år som dagmamma. Så hon ville byta jobb och testa någonting nytt. Då testade hon att jobba som städerska på Grubbe, men så småningom bytte hon till Stöcke skola. Det passade perfekt för Monica att jobba här för hon bor nära skolan.

Vad har varit det bästa med ditt jobb?

– Världens bästa människor som är här, säger Monica.

Hon har trivts jättebra på arbetsplatsen under de här nio åren. Nu när hon går i pension tycker hon att det ska bli väldigt tråkigt. Det tycker även många elever och lärare från Stöcke skola.

Nelly Sjöblom, en före detta lärare på skolan, tycker det ska bli tråkigt eftersom hon har varit där så länge hon minns. Monica har varit rolig att prata med i korridorerna, tycker Nelly.

Monica har jobbat med att städa klassrum, rengjort toaletter och städat efter alla elever. Nu får hon en välförtjänt pension. Monica har jobbat med många andra städare men hon är den enda som har jobbat så länge.

Vad tycker du om att Monica ska sluta?

– Tråkigt för att korridorerna brukar bli så fina när hon städat, säger Mira Nyström.

Nu avslutar Monica sitt arbetsliv på Stöcke skola. Alla här kommer sakna henne!

Text: Alice Larsson, Greta Nyström Tanja Eriksson Berg, Miranda Vestling Sanna Lindgren och Theo Sollén, 5, Stöcke skola, Umeå
Foto: Alice Larsson