Sommartips 2023

Sommartipset!

Här kan du läsa sommartips från Minibladets läsare. Vill du skicka in ett eget sommartips? Gå till vår tävlingssida och skicka in!

Tävlingssida för sommartipset

Låna tält och mys med kompisarna

Man kan låna tält och cykla iväg med några vänner. Ta med er sovsäckar och brädspel. Sedan kan ni ha en rolig och mysig spelkväll i ett mysigt inrett tält.

När kvällen kommer kan ni sova i ert tält. På morgonen efter går ni ner till havet, tar ett morgondopp och äter frukost innan det är dags att cykla hem igen. Tält går att låna från fritidsbanken helt gratis!

/ Ella

Upptäck livet under ytan!

Min favoritaktivitet på sommaren är nog att bada. Det är trevligt och om du vill kan du testa på att snorkla. Det är så fint men också lite obehagligt.

Det finns olika alger och fiskar att titta på. Ibland ser det lite läskigt ut eftersom vattnet kan vara grumligt.

Om du inte vill snorkla går det ofta att hitta bryggor i de flesta vatten eller havsmiljöer. Då kan du hoppa från bryggorna! Blir du uttråkad av att “bara” hoppa kan du försöka komma på olika nya sätt att hoppa på.

Skulle det vara lite för kallt i havet kan du alltid sitta på stranden eller om det finns en skog i närheten kan du sitta där och titta på havet.

/ Greta

Fort i skogen

Åk till skogen och bygg ett fort. Det är superkul och gratis! Du kan dessutom passa på att plocka bär också.

/ Sigrid

Odla egen frukt

Plantera grönsaker och frukt från det du själv har ätit!

/ Hadel

Eget café

Baka kakor och sälj. Behåll halva vinsten själv och skänk resten av pengarna till Rädda barnen eller någon annan organisation som gör något bra.

/ Sindra

Stjärnor på studsmattan

Du kan ta täcken, kuddar, filtar, madrasser och ljusslingor till studsmattan. Inred den mysigt och sov sedan där med vänner.

/ Stella

Byggmaterial från grannarna

Du kan fråga dina grannar om de har gamla brädor och andra saker som du kan ha användning av. Bygg sedan en egen trädkoja!

/ Acke

Nya vänner på stranden

Gå till stranden och fråga främlingar om du får vara med på volleyboll eller basket. Jag har fått flera nya vänner för att jag har frågat!

/ Linnéa

Skumma drycker

Gör konstiga drycker med kompisar. Ni kan sedan gissa vad det är för ingredienser i de olika dryckerna.

/ Ester

Vattenbus

Mina bästa sommarlovstips är att leka med vattenballonger, gå till stranden, bada, leka med sant, bygga sandslott och göra glass hemma av saker som du redan har.

/ Tiba

Gratis aktiviteter

Rädda barnen bjuder på sommarlovsaktiviteter!

/ Alaa

Stanna inte hemma

Mitt bästa tips är att ha kul med vänner. Stanna inte hemma för mycket. Gå till stranden och lek mycket vattenkrig.

/ Suherra

Lär dig simma

Simma är en rolig aktivitet men enligt mig så borde simning vara helt gratis. Många gillar att simma under sommaren men många barn kan inte simma! Därför borde simskolor vara gratis. Många människor kan inte simma och det gör att många människor drunknar. Därför kräver jag gratis simning!

/ Marwa

Upptäck på två hjul

Jag gillar att cykla ute långa sträckor!

/ Esther

BADA!

Jag tycker väldigt mycket om att bada för det är helt gratis. Du kan åka till en strand nära dig. Man kan cykla eller gå till stranden också om den är riktigt nära. 

Varma sommardagar är det väldigt skönt att gå till en strand och ta ett svalkande bad. 

/ Noelle

Tre gyllene ting!

Bada, ät glass och var ute mycket!

/ Ivar