Husdjur

En ponny

När Lena red på en häst för första gången var på Skånes djurpark förra året och jag var 9 år, nu är jag 10. Det var en solig dag och en timmes lång väntan.

Jag såg de andra och lärde mig hur jag skulle rida på ponnyn för att den var inte riktigt så stor häst som de andra.

Mamma tog kort på min Nalle. Jag kan börja på hästgymnasiet nästa år och bli djurskötare om jag vill.

Marietta deRivo, 10 år

Många djur

Vi har haft många djur. Men nu har vi ett djur. Det är en hund. Han heter Zixten. Vi har haft katt, vandrande pinnar, hamster, marsvin, kanin och hund. Jag gillade alla djur.

/Albin, 9 år

Smulebergsskolan, Tibro

 

Allergisk mot päls

Jag har aldrig haft ett djur för att min mamma och min lillasyster är allergiska mot päls. Och så säger pappa att vi inte kan köpa ett djur. Jag vill jättemycket ha en söt liten hund och om min lillasyster inte var allergisk så kunde jag och min lillasyster leka med hunden.

/Maria, 9 år

Smulebergsskolan, Tibro

Gosig kattunge

Jag har inget djur men jag önskar mig en kattunge. Jag vill ha en kattunge för de är gulliga, gosiga och bra sällskap. Jag vill att min kattunge ska vara gullig och gilla att gosa. Den ska också gilla att leka.

/Lovisa, 8 år

Katt som en hund

Min katt Laban är ett och ett halvt år. Hans päls är svart och han är en blandning mellan norsk skogskatt och bondkatt. Laban gillar att äta kattmat och när han har ätit går han och sover. En dag försvan han i två dygn. Han tror att han är en hund!

/Melker Bohman och Vilhelm Ryden, 9 år

Hunden Timja

Jag har haft en hund som hette Timja. Jag vet inte riktigt hur gammal hon blev.

Hon fick cancer och vi fick ge henne en spruta så att hon inte skulle få ont, men hon dog av den sprutan.

Hon var svart, brun, vit och gul. Hon gillade att leka och busa. Jag minns inte vad hon var för ras. Det jag minns allra mest är att varje gång vi kom hem från en resa hoppade hon upp i min famn och gosade. Hon skällde nästan aldrig.

/Charlie, 9 år

Smulebergsskolan, Tibro

Katt i kopp

Mitt husdjur är en katt som heter Fred.

Han är en ljusgrå brittisk korthår.

Han är snäll, söt och väldigt busig.

Han jagar leksaksmöss som vi kastar iväg

Men ibland jagar han också fåglar och riktiga möss.

När Fred var liten kunde han stoppa ner huvudet i

en kopp. Han drack lite kaffe och lite te.

Om Fred inte fanns skulle det vara tråkigt utan honom.

Då skulle vi inte kunna mysa tillsammans.

/Stina Johansson, 8

Drömmer om en häst

Jag drömmer om att ha en häst. Jag kommer att ta hand om hästen jättebra. Jag drömmer om att rida på hästen. LOVE HORSE!

/Husnie, 12 år
Sofielundsskolan, Malmö

Min älskade hund Zlatan

Zlatan vaktade mig när jag var bebis. Han var en rottweiler. Han var svart med bruna tecken. Han var världens snällaste hund. Vissa tror att rottweiler är farliga men Zlatan var jättesnäll. Han gillade att bli kliad lite överallt. När jag inte var hemma låg han i min säng. Han vägde 65 kilo. Ibland tuggade han sönder mina leksaker. Och när jag var ledsen kom han till mig om han inte hade fullt upp med att följa efter mamma. När Zlatan dog blev vi jätteledsna. Han fick cancer och dog. Han blev 8 år gammal. Vi saknar honom fortfarande.

/Ebba I, 2c
Änglsättskolan, Bunkeflostrand

Hundra husdjur

Jag har haft husdjur i ungefär två år och sex månader. Mina husdjur heter Loli, Bibi, Lisa och många många fler. Det är för att jag har vandrande pinnar. De är över 100 stycken. Det är väldigt roligt att ha vandrande pinnar. De går så roligt och konstigt. De är också väldigt söta och de är sträva att hålla. De lägger 50 ägg per år. En gång så hade en liten vandrande pinne krupit upp på min halvkusin. Hennes mamma sa:
-Vad är det du har på din arm?
Då sa hon:
-Vad, jag har väl inget på min arm! Jo, där!
Då skrek hon: ahhhhhhhhhhhhh. Ta bort den. Ta bort den. Och sedan när vi hade tagit bort den sa hon:
-Vad är det?
Då sa jag:
-En vandrande pinne!
Och då sa hon:
-Jag tänker aldrig vara nära den buren igen.
Och det har hon faktiskt följt!

/Alva, 2 C
Ängslättskolan, Bunkeflostrand

Sköldpadda får legostad

Jag har en sköldpadda. Han heter Elliot och han äter torkade larver. Han är en tresköldssköldpadda. Han är två år gammal. Han bor i mitt rum. Han bor i vatten men ibland får han vara uppe på land. Då sitter han med mig i soffan. Ibland bygger jag en legostad åt honom.

/Elias, 2a
Smulebergsskolan, Tibro

Katt i ansiktet

Jag har en katt som heter Stafe. Den är väldigt mysig och rolig. Jag hade en katt som hette Buster, men den dog. Jag blev väldigt ledsen när Buster dog, men jag blev glad när mamma och pappa skulle köpa en ny katt med namnet Stafe.
Jag tycker om Stafe för han är så rolig att leka med, men jobbig också för på kvällarna när jag sover kommer han och läger sej i mitt ansikte och han luktar inte så gott.

/Saga, 11 år

Dröm om Hopi

Jag drömmer om att få en

kanin som heter Hopi.

Hopi tycker om morötter.

Hopi tycker inte om och vara still.

Hopi är vit och svart och bor i

ett fint hus.
/Jonatan, 7 år

Min skotte Bosse

Jag önskar att jag hade en skotte (hund).
Vi skulle gjort såå mycket tillsammans!
Han skulle gillat att gosa, simma, leka och vara med på äventyr. Min hund skulle hetat Bosse. När jag var liten hade jag ett gosedjur marsvin som hette Bosse. Jag och Bosse skulle gå till en park varje dag och leka med pinnar och bollar. Han skulle älskat det! När vi kom hem skulle vi sitta i soffan, framför teven och bara gosa.
När jag ska gå och sova, så skulle Bosse komma och sova i sin korg bredvid mig. Det skulle bli det bästa!

/Tova Martinsson, 10 år