Berättelser om Minja och Mino

Vanna, 10 år, har skrivit om sin lillasyster

Hej jag heter Mino jag är 6 år och har precis lärt mig skriva jag är en hitte på maja och älskar dinosaurier. Jag har varit i 4 olika länder Sverige Danmark Tyskland och Grekland. Finast är de nog i Grekland det är varmt fint och mycket att se på. Jag har en syster som heter Minja hon är jätte söt och snäll ibland bråkar vi om vem som ska ha den bästa saken men aja sånt händer. Hon kan också skriva och hon sjunger jättefint hon sjunger hela tiden lalalala det är bra för då är hon glad och jag tycker om att se min syster glad och när hon ler blir jag jätte glad och då sjunger vi båda lalalala. En gång var vi på lekplatsen då kom en hund och jaga henne jag hjälpte henne och sen tackade hon mig. Hoppas ni gillade min livshistoria fast med andra människor.

Sedra och Saga, 8 år, från Tibro har skrivit en berättelse om rymdvarelser.

Det var en gång en rymdvarelse som landade på jorden vid stan. Då gick rymdvarelsen in till affären. Den letade efter rymdmat, då kom han som jobbar i kassan som heter Mio. Då sa Mio vad gör du, sen så blev de kompisar. Men det fick Mio inte berätta för någon. Men Mio kunde inte hålla sig och han berättade för sina vänner att han träffat en rymdvarelse, de trodde inte honom, men sen fick alla i stan träffa rymdvarelsen, då blev alla vänner och gjorde en fest! slut.

Esmeralda Johansson är åtta år och har skrivit en historia om ridskolan.

Idag ska Minja börja ridskolan. Minja är rädd för hästar. Men hon gillar dem. Nu är hon på ridskolan. En häst nosar i hennes hår. Minja blir rädd. Men hästen är inte farlig. Nu är inte Minja rädd längre.

Anna-Maria Vereby, 8 år, har skrivit en berättelse om Glasskvinnan Minja.

Minja och Mino ska gå till en glasskiosk. Mino väljer snabbt en Piggelin. Minja tänker Piggelin eller GB sandwich? Nej, en Piggelin får det bli. De går hem och äter glassen. Minja slickar på sin glass och tänker att hon skulle vilja vara en Glass-kvinna. Då skulle hon ge alla i världen glass.

Elvira Svensson är sex år och har skrivit en liten musberättelse!

Det var en gång en liten mus. Mino ville ha en mus men hans mamma var allergisk. Men han fick en mus. Musen fick vara hos grannen. Grannen heter Minja. Slut!

Saga, 8 år, har skrivit om chips och bebisar!

Det var en gång en flika som hette Nellie. Hon sa till sin mamma såhär. Får jag gå och handla mat? Mamma sa ja. Hon gick till affären och handlade tacos och chips. Sen när hon kom hem så hade mamman fått en bebis ur magen så hon blev storasyster. Sen var dom lyckliga i alla sina dagar.

Fler Inskickade texter