Det här gillar jag att göra

Emilia Helm är sju år och gillar att gå hem från skolan med sin kusin. Här är hennes historia!

Jag gick hem själv tillsammans med min två år äldre kusin från skolan för första gången för en vecka sedan. Det var en fredag och klockan var tjugo över ett när min kusin Wilma i trean kom och hämtade upp mig på skolgården där min kompis och jag hoppade hopprep. På vägen berättade Wilma för mig om ett kastanjeträd som vi passerade och jag kan jag väldigt mycket om kastanjer. Det tog cirka 20 minuter att promenera hem och vi gick förbi många olika hus bland annat ett som liknar ett kråkslott.
När vi kom hem kollade vi på film och ritade på Wilmas rum. Det var roligt.

Lovisa Magnusson är elva år och gillar friidrott

Jag älskar friidrott, särskilt längdhopp! Jag går och tränar friidrott på tisdagar och torsdagar. Min kompis, som jag gick på friidrott med, har nyligen slutat men det gjorde att jag började vara mer med de andra och nu har jag två nya jättebra friidrottskompisar!

Jag har tävlat lite då och då och i en tävling fick jag till ett superhopp och hoppade 3,97 meter! Jag var jättenöjd med min andraplats men jag hade gärna kommit över fyra meter.

Någon riktig idol har jag nog inte men alla som kan ge tips och stötta mig ser jag upp till. Våga gå dina egna vägar och lägg all kraft på hoppet, inte på ansatsen. Du måste också tro på dig själv – för du kan!
Jag hoppas att ni blev inspirerade och vill prova på friidrott!

Leon Khalidy gillar fotboll och har bott granne med Ricardinho.

Jag gillar fotboll. Varje söndag spelar jag match. Jag har många kompisar.
Jag har varit på ett fotbollsläger. Min idol är Ronaldo jag vill bli
tränad av Ronaldo. Om man vill bli bra på fotboll måste man träna mycket.
Jag har varit granne med nummer 20 i MFF, han heter Ricardinho. Jag
Spelar i LB07 Bunkeflo. Fotboll är kul.
.

Hanna Lundstig gillar att stå på händer. Här är hennes berättelse!

Jag gillar att stå på händer och gör det ofta. Ibland gör jag det själv och ibland med kompisar. Jag har stått på händer i tio minuter. Mina föräldrar var med. Jag vet inte om jag har en idol som gillar att stå på händer.

Ett tips till er som vill lära er att stå på händer. Börja med att stå mot en vägg, man kan be en vuxen att hålla i benen och så kan de släppa. Man tränar och tränar. Till slut kan man och då är man ett proffs.

Ciao!

Fler Inskickade texter