Om jag var ett djur

Gregorys lejon spelar fotboll

Om jag var ett djur skulle jag vara ett lejon. För att lejonet är jättesnabbt. Lejonet kan vara snabb som en bil som kör i 100 kilometer i timmen. Och de har jättevassa tänder. Det bästa jag gillar med lejon är att de är coola. Om jag var ett lejon skulle jag vilja vara stor så att de andra djuren skulle bli rädda för mig. Och jag vill också se orange ut och gul och lite röd. Om jag skulle vara en lejon skulle jag vilja bo i ett lejonhus där jag kan leka med mina lejonkompisar. Och till mina kompisar kan laga jättegott kött. Mitt lejon skulle vara bra på att spela fotboll. Mitt lejon spelar också i ett fotbollslag. Han spelar i Fc Barcelona. Han har också spelat i Real Madrid och Bayern. Mitt lejon har spelat i VM. Han spelar i laget Argentina. 2014 gick hans lag till final men de hade otur de förlorade mot Tyskland. Då blev mitt lejon argt. Men laget vann 2010.

 

Texten är skriven av Georgy, 9 år, Oxhagsskolan.

Vendelas hamster bor i en grotta

Jag vill vara en hamster.

För jag tycker att den är söt med ögon stora som örhängen. I en grotta bor den. Den är bra på att läsa.

 

Texten är skriven av Vendela Sträng Dhal, 7 år som går på Ljunggrenska skolan i Trelleborg.

Olof vill vara en örn

Jag skulle vilja vara en örn. Jag vill vara en örn för att dom är coola och dom kan flyga. Örnen har vingar och dom har klor som är vassa. Den skulle bo i ett träd. Den är bra på att flyga och undvika faror.

 

Texten är skriven av Olof Marklund, 7 år, Ljunggrenska skolan – Trelleborgs förskoleklass.

Linus vill vara en varg

Om jag var ett djur skulle jag vara en varg. Jag skulle vara det för att dom har bra luktsinne och hörsel men dom är också snabba och starka. Vargen skulle vara grå med vita tassar. Jag skulle bo i norr i en flock med 12 vargar och 5 ungar. Jag är bra på att springa och är stark och har bra hörsel och luktsinne för att vara varg. När jag är varg skulle jag fälla en älg med flocken för första gången.

 

Texten är skriven av Linus Persson, 11 år, från Bläshammarskolan.

Hevi vill vara en mops

Om jag var ett djur skulle jag vara en hund.

Jag vill vara en hund bara för jag gillar hundar men bara om det var en mops. Hunden ska vara tjock och gullig den ska gilla köttbullar. Då ska hunden bo i en säng. Den är bra på att rulla, springa och ramla  och mysa. Om jag var en hane så skulle jag heta Viktor men om jag skulle vara en hona så skulle jag heta Emma.

 

Texten är skriven av Hévi, 9 år, från Oxhagsskolan klass 2B.

Daniel skulle vara en mjuk hamster

Om jag var ett djur skulle jag vara en hamster för att de är söta och de är husdjur.

Jag skulle vara beige och ha mjuk päls.

Jag skulle bo hos någon.

Jag skulle vara bra på att bara vara ett husdjur.

Nu kommer jag inte på något mer så det här sagan är slut

 

Texten är skriven av Daniel Bawan från Oxhagsskolan klass 2B.

Fler Månadens text