Tävling 1 HT 2016 Vinnarna

saraha-tavling

Vinnarna är utsedda!

SaRaha är den hemlige gästen och också vår kändis i november!

Nu har vinnande klass fått pris av sin lokala dagstidning. Inom kort får klassen även ett signerat MiniBlad av SaRaha. Även vinnaren i den privata tävlingen kommer att få sitt pris inom kort.

Vinnare i privattävlingen

Lily Lundin, 9 år, är vinnaren av privattävlingen. Tack Lily för många bra förslag på hur MiniBladet kan bli bättre. Ett av dina förslag är att barn ska bli reportrar. Under våren kommer vi att satsa på det och hoppas att du vill bli vår lokala reporter.

Vinnande klasser

Många klasser i olika delar av Sverige har tävlat och skickat in lokala nyhetstips. De vinnande klasserna har i veckan fått besök av sin lokala tidning. Här kan ni läsa om vinnarna:

 

Sydsvenskan

Vinnare är klass 4 på Tångvallaskolan i Vellinge kommun för tipset “Rastlekstavlan”. Ett kreativt initiativ som ger alla något att göra och får alla att känna sig välkomna.

Läs om deras vinnande bidrag här: De skapade tavlan som välkomnar alla

Nya Wermlands-Tidningen

Vinnare är Stodeneskolan klass 5 i Karlstad kommun för tipset om dansen i klassrummet. En dans som leder till koncentration och sammanhållning. En dans som smittar av sig.

Här kan ni läsa artikeln och se en film på NWT: Elever dansade hem nyhetsvinsten

Piteå-Tidningen

Vinnare är klass 2 på Backeskolan i Piteå kommun för tipset om stormöten som hålls en gång i månaden. Alla som vill får då uppträda på temat vänskap.

Läs om deras vinnande bidrag här: Stor förvåning bland vinnarna i MiniBladets tävling

Södermanlands Nyheter, Katrineholms-Kuriren, Eskilstuna-Kuriren

Vinnare av tävling 1 är klass 3C Lejonkulan på Hällby skola i Eskilstuna kommun för tipset om klädbytardag. Hela skolan och alla elevers familjer engageras i återbruk i Grön Flagg projekt.

Läs om deras vinnande bidrag här: Klädbytardag gav första pris i MiniBladets tävling

Nya Lidköpings-Tidningen

Vinnare är Parkskolan klass 5 B i Vara kommun för tipset om “Våra älskade barn” som ordnar barnkalas för alla barn i kommunen.

Vill ni tävla mer?

En uppfinning för framtiden

På lördag börjar nästa tävling där barnen ska släppa loss fantasin och uppfinna något som de saknar. Är det en bädda sängen-robot, en tandborste med inbyggd ficklampa eller en telefon som är liten som en tändsticksask? Eller är det något helt annat?

Om man skickar ett foto på sin teckning eller sitt bygge med en beskrivning senast den 23 november kan man komma med i MiniBladets julkalender, samt vinna priser. Läs mer här

 

Veckans frågesport

Varje lördag har vi också en ny frågesport här på MiniBladet.

Läs nyheterna regelbundet och testa om du kan svaren varje vecka.