Tävlingsvillkor för skolor

MiniBladet och Nya Wermlands-tidningen erbjuder från den 5 mars barn (3 – 12 år) ett lokalt nyhetsmaterial.

Läs mer om MiniBladet här.

För att belysa den nya satsningen vill vi börja med en starttävling som ska locka till läsning och omvärldskunskap. Med denna starttävling får ni även möjlighet att lära känna MiniBladets olika delar.

 

Tävling: Vem är den hemliga gästen?

Minibladets starttävlingen sker i tre delar, en deltävling per vecka. Under varje deltävling kommer ni få fram en ledtråd för att i tävlingens sista del kunna avslöja vem den hemliga gästen är. Denna vecka ska ni även svara på en utslagsfråga. Se nedan.

För att få fram ledtrådarna får man i uppgift att bilda ett ord. Orden är sedan ledtrådar till vem den hemliga gästen är, vilket ni ska kunna avslöja i denna del.

För att lättare kunna klura och ha koll på de olika ledtrådarna under tävlingstiden kan ni skriva ut ett tävlingsblad till klassrummet. Skriv in den nya ledtråden varje vecka i bladet. Vi kommer även att påminna er via mejl inför varje ny deltävling.

 

Pris

3000 kronor till vinnande klass, samt ett Miniblad signerat av den hemlige gästen. Nya Wermlands -Tidningen delar ut priset. OBS! Alla skolklasser kan göra tävlingsdelarna men endast skolor i Värmland har chans att vinna priset.

 

Gör så här:

1. Läs texterna och svara på frågorna i frågesporten.

2. Vid varje rätt svar finns en bokstav. Skriv in bokstaven i rutan längst ner.

3. Bokstäverna i rutan bildar 1-2 ord, som ger er en ledtråd om vem personen är.

4. Spara ordet till deltävling 3.

 

Utslagsfråga

Den som har klurat ut alla tre ledtrådar och kommit på gästens förnamn går vidare till utslagsfrågan som avgör vem som blir den slutgiltiga vinnaren.

Utslagsfrågan som redan presenteras i denna del är följande:
Skicka in ett nyhetstips! Vi ser gärna att ditt tips är lokalt och på något sätt berör NWT:s läsare.  Kanske händer det något på er skola eller i området där skolan ligger?

Tips! Beskriv ert nyhetstips, gärna med intressanta detaljer. Svara gärna på frågorna: När? Var? Hur? Vem eller Vad?

Nyhetstipset måste baseras på en verklig händelse och svaret som skickas in måste vara sanningsenligt.

Det vinnande bidraget publiceras på MiniBladet. Även andra nyhetstips än det vinnande bidraget kan bli publicerade på MiniBladet och på NWT.

 

Parallell tävling privat

Tipsa gärna eleverna om att de även privat kan göra en liknande tävling parallellt och få möjlighet att vinna 500 kronor. Kändisen är samma i tävlingen för privatpersoner som för skolklasser. Frågeformulären och ledtrådarna är dock olika.

 

Tävlingstider

Tävlingsdel 1: Den 5 mars – 11 mars 2016

Tävlingsdel 2  – Utslagsfrågan presenteras: Den 12 mars – 18 mars

Tävlingsdel 3 med utslagsfråga:19 mars – 25 mars

 

Vinstbesked

2 april

 

Tävlingsvillkor

Via deltävling 1-3 får klassen fram ledtrådar om vem den hemliga gästen är. För att vinna måste en skolklass via sin lärare klura ut vem den hemliga gästen är och enligt instruktioner skriva in personens förnamn i tävlingens tredje del. Läraren måste också skicka in klassens svar till utslagsfrågan.

Det mest intressanta svaret i utslagsfrågan utses till vinnare av en jury som består av representanter från både MiniBladets och NWT:s redaktion.  Nyhetstipset måste baseras på en verklig händelse och svaret som skickas in måste vara sanningsenligt. Juryns beslut går inte att överklaga.

Om du godkänner att du är med i MiniBladets tävling får du påminnelsemejl om de två andra tävlingsdelarna, samt därefter nyhetsbrev från MiniBladet. Om du inte vill ha nyhetsbrevet kan du avregistrera dig.
Om MiniBladet

Vill du veta mer om MiniBladet? Här kan du se vår presentationsfilm!

Och här kan du läsa en artikel om tidningen.

 

Vi ser fram emot en spännande vår tillsammans!