Vår redaktion – För barn

Maria McShane

Maria är lärare. Men hon är också chef på MiniBladet. Det var hon som startade MiniBladet. Innan MiniBladet fanns det ingen tidning med nyheter som riktade sig till barn. Det är Maria vi får tacka för att MiniBladet finns!

Andy Folkesson

Andy är MiniBladets redaktionschef. Det betyder att Andy hjälper de andra i redaktionen och ser till att alla artiklar blir skrivna.

Andy är också språkkonsult. Det betyder att Andy är bra på att skriva lätta texter. Därför skriver Andy många av MiniBladets lättlästa texter.

Anna Hultberg

Anna är journalist och reporter på MiniBladet. Hon arbetar med Reporterskolan och utbildar barn till Minireportrar. Hon jobbar mest med tidningarna BLT, Sydöstran, VK och PT.

Magnus Erlandsson

Magnus är också reporter på MiniBladet. Han och Anna håller tillsammans i Reporterskolan. Han jobbar mest med tidningarna Sydsvenskan, NWT, Eskilstunakuriren, Katrineholmskuriren och SN.

Jennie Lindholm

Jennie är layoutare. Det betyder att hon sätter ihop text och bild. Jennie gör till exempel ordning MiniBladets sidor som kommer ut i tidningarna varje vecka. Jennie hjälper också till att göra bilder till hemsidan och affischer.

Elias Annby

Elias är också språkkonsult. Det betyder att han är bra på att skriva lätta texter. Därför skriver han alla MiniBladets lättlästa texter. Elias håller också koll på vår hemsida, så att allt ser bra ut!

Cathrine Fredriksson

Cathrine är illustratör. Det är hon som ritar bilderna på Minja och Mino. Dessutom är det hon som gör MiniBladets korsord.

Mats Hemberg

Mats är lärare. Han har arbetat med flera olika projekt som handlar om barn och nyheter. Bland annat har han jobbat med projektet Mediekompass på Göteborgs-Posten. Mats har massa tips som han ger till alla andra som jobbar på MiniBladet.

Johan Stenström

Johan Stenström kallas nästan alltid Jonk. Han är vår utvecklare. Han jobbar med att utveckla webbsidor. Det är han som har byggt upp MiniBladets hemsida och ser till att allting funkar på den.

Sara Nielsen

Sara Nielsen är lärare för årskurs 1 – 5. Hon har varit lärare i nästan 30 år. Det är Sara och hennes elever på Backaskolan som har testat Reporterskolan. Hennes klass började samarbeta med Minibladet när klassen under ett år hade en tidningsredaktion i sitt klassrum.

Linnea Lundborg

Linnea Lundborg är projektledare. Hon har arbetat med att göra Reporterskolan till en bok. Boken berättar för lärare hur de kan arbeta med nyheter i sina klasser och utbilda eleverna till Minireportrar.