Alexander Hermansson

månadens-kändis-Alexander

Alexander Hermansson är Youtube-kändis och Barnprogramledare. Under sommaren är han en av 3 programledare i SVT:s Sommarlov. Programmet visas klockan 9 varje morgon under sommaren.

Gymnastik har en stor del i Alexanders karriär. Han började med gymnastik redan som liten.

-Jag var slängig och klättring på dagis. Mamma är gammal gymnast. Hon tyckte att det kunde vara ett bra sätt att leka av sig.

Där träffade han några kompisar som också gillade gymnastik. De började göra filmer tillsammans och lade upp dem på internet. Kompisgruppen började snart kalla sig själva för Rackartygarna.

Alexander har alltid gillat att underhålla. Redan när han var 11 började han spela in filmer. Han gjorde det med sin webbkamera.
-Jag tyckte det var jättekul att göra sketcher. Jag brukade spela olika karaktärer med glasögon och annat.

 

Trolleri

När Alex var 8 år gammal såg han Joe Labero på TV. Joe Labero är en känd svensk trollkarl. Alex tyckte att Joe Labero var så bra att han ville lära sig trolla.

– Jag har alltid varit nyfiken av mig. Jag ville lära mig hur tricken gick till.

Snart fick han en trollerilåda. Trolleri blev Alex stora hobby under några år. När Alexander var 12 år vann han silver i junior-VM i trolleri. Han tjänade dessutom lite extrapengar genom att uppträda på barnkalas. Men idag blir det inte så mycket trollande för Alex.

– Ibland funderar jag på att ta upp det. Men jag har inte tid.

 

Rackartygarna

Alexander hade länge velat vara med i TV-programmet Talang. Han bestämde sig för att söka. Då fick han veta att resten av hans stuntgrupp Rackartygarna också ville vara med.

De tävlade 2014. Deras show var en blandning av gymnastik och stunts. De kom till final. Det var nervöst. Trots det gillade Alexander verkligen att uppträda framför publik. Talang blev Rackartygarna och Alexanders stora genombrott.

 

Sommarlov

Alex var med i Talang 2014. Efter det fick han frågan om han ville vara med som programledare i Sommarlov. Alex kände till programmet och var väldigt intresserad av att vara med.

– Jag hade sett Sommarlov året innan och var kär i programmet. Jag tänkte då att jag själv skulle vilja vara med.

En av de roligaste sakerna med Sommarlov är publiken. Det var kul att få kliva upp framför en publik på flera tusen.

Alex gillar att leda barnprogram. Han trivs i barnens värld och inspireras av deras fantasi. Han vill gärna fortsätta som programledare i framtiden.

 

lättläst version, test

Fler Månadens kändis