Tobbe gillar att busa

Tobbe Blom är trollkarl. För de allra flesta är han känd som Tobbe Trollkarl. Han är även programledare på SVT för bland annat Superlördag och Morgonshowen. När han var liten gillade han att busa.

— Jag var otroligt busig när jag var liten. Det är jag nog fortfarande, säger Tobbe Blom.

Fotograf: Martin Lundström

Har trollat sedan tonåren

Tobbe Blom har trollat för kändisar och väldigt många barn. Han började trolla när han var 13 år. När Tobbe var 18 år bestämde han sig för att jobba med trolleri. Det bästa tipset om du vill börja trolla är att aldrig ge upp.

– Börja med lätta trick och ge inte upp. Du måste öva, öva och ÖVA om du vill bli duktig, säger Tobbe Blom.

Foto: Martin Lundström

Tobbe gillar utmaningar

Tobbe Blom är van att uppträda inför många människor. Han är nästan aldrig nervös. Men om det är ett stort direktsänt tv-program kan han bli pirrig.

– Det enda som funkar då är att andas, det är lätt att glömma bort när man blir nervös. Det hjälper även att vara förberedd, säger Tobbe..

Har du något tips till den som tycker det är läskigt att uppträda?

– Utmana dig själv! Även om det känns läskigt först så garanterar jag att när du väl har gjort det så kommer du må så bra. Det gör man när man övervinner sina rädslor och utmanar sig själv!

Tobbe älskar godis

Tobbe Blom gillar påsken och han älskar godis. Hans favoriter i godispåsen är sura colaflaskor. För de som vill skoja till det under påsken rekommenderar han ett äggbus.

— Koka ett ägg och lägg tillbaka det i kartongen, så att det ser ut som att det är rått. Plocka ut kartongen och ta det ägget och kasta till en kompis eller förälder. Kasta lite snett så att de inte kan fånga det utan hoppar undan, och se deras reaktion, säger han.

 

Foto: Martin Lundström