Inskickade texter

Vi väljer varje vecka ut en text som publiceras här.

Jag har kvar spelet

Jag har en smartphone. När jag precis hade fyllt 10 år fick jag ta över min mammas gamla smartphone. Det var en htc som var lila och inte så stor. Jag använde den mest till att ringa och sms:a. Jag hade ett slags spel och det gick ut på att köra en bil i 2D och man skulle ta pengar i olika världar med olika fordon. Jag spelade det ganska länge.

Den telefonen var ganska viktig för mig för att jag ringde ganska mycket med den.

Nu har jag en smartphone som jag fick för ett år sedan. På den har jag fler spel men jag använder den fortfarande mycket till att ringa och sms:a. Jag har kvar spelet. Telefonen är en guldig samsung och den är ganska praktisk i storleken till det jag använder den till. Den är fortfarande viktig för mig.

Det jag skulle tycka var bra är att den aldrig behöver laddas.

/Jonatan, 13 år.

Lung

Sociala medier, musik och sök

Jag var 9,5 år gammal när jag fick min första iPhone. Jag använder den mest till sociala medier, men också till att lyssna på musik. Jag brukar ibland lyssna på musik på mattelektionerna för att då kan jag koncentrera mig bättre.

Den är inte jätteviktig för mig för om den skulle försvinna så skulle jag använda något annat än min mobil till exempel dator eller iPad. Fast det är en bra uppfinning för den är bra att ha i vardagen, som till exempel ibland behöver man den i skolan för att söka upp fakta på internet.

Det borde finnas mer laddning så man inte behöver ladda den hela tiden, och man borde fixa så man har oändligt med surf, så man slipper att gå och oroa sig för att surfen ska ta slut. Och den borde hålla mer så att den inte går sönder lika lätt, när man till exempel tappar den.

/Carl Håstadius Danielsson, 13 år.

Lund

musical.ly och snapchat

Jag har en samsung galaxy j5. Jag brukar ta mycket bilder och göra musical.ly och jag ringer mycket och skriver sms på whats. Sen använder jag snapchat mycket.

/Axel Fredin, 9 år.

Härryda

Bra till många saker

När jag fick min iphone så fyllde jag 10 år.

Jag använder min iphone till att titta på youtube, söka på grejer, spela, snapa, ringa vänner och titta på instagram.

Den är jätteviktig för mig. För det första är den dyr. För det andra är den bra för att söka på när man inte kan. Jag vill kunna använda den som typ en ordbok och sånt. Jag skulle vilja använda den på skolan och hemma.

 

/Amanda 10, Krokoms kommun

Min iphone

Jag fick min nyaste mobil när jag var 10. Jag skickar på snapchat och spelar spel på den ibland. Min mobil är ganska viktig för mig. Man kan ringa på den när man har kommit i nåt problem. Jag vill att man ska kunna säga koden till mobilen istället för att skriva den.

 

/Tilde Näslund, 10 år.

Krokoms kommun

Min Smartphone är jätteviktig

Jag var sex år gammal när jag fick min första Smartphone. Jag använder min mobil till att kolla youtube. Jag kollar mina favorityoutubers videos. Jag använder också min mobil för att kolla upp svar på frågor till lektionerna. Jag använder också min mobil till att kolla på Netflix där jag kollar min favoritserie Prison Break och jag kan inte sova utan att lyssna på storytel. Min mobil är jätteviktig. Jag tycker om den, men inte lika mycket som jag tycker om min familj. Jag önskar att min mobil kunde ladda ned spel från till exempel Wii´Nintendo´Playstation´Xbox´dator.

 

/Robin Larsson, 10 år.

Krokoms kommun.

Läs mer!

Läs publicerade berättelser på temat Jullovet

Läs publicerade berättelser på temat Halloween

Läs publicerade berättelser på temat Min bästa Pokémonjakt

Läs publicerade berättelser på temat Om jag var ett djur

Läs publicerade berättelser på tematFramtidens bilar

Läs publicerade berättelser på temat Våretecken

Läs publicerade berättelser på temat Monster

Läs publicerade berättelser på temat Nytt år

Läs publicerade berättelser på temat Flyktingar

Läs publicerade berättelser på temat Mitt läslov

Läs publicerade berättelser på temat Min bästa skolgård

Läs publicerade berättelser på temat Min skolstart

Läs publicerade berättelser på temat Ett sommarminne

Läs publicerade berättelser på temat Husdjur

Läs publicerade berättelser på temat Melodifestivalen

Läs publicerade berättelser på temat Drömmar

Läs publicerade berättelser på temat Musik

Läs publicerade berättelser på temat Det här gillar jag att göra

Läs publicerade berättelser om Minja och Mino