Höstlovet har blivit LÄSLOV

laslov

Vecka 44 handlar inte längre bara om prova-på-aktiviteter som dans och tennis. Nu står läsning i fokus; läsning i alla dess former. Håll utkik efter bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket mer som kommer att äga rum över hela landet. LÄSLOV är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk. Så håll ögon och öron öppna för aktiviteter i ditt barns närhet.

Möjligheter till lustfullt läsande finns förstås lite överallt. Som till exempel här på MiniBladet. Är ditt barn i knäcka-läskoden-ålder så är Minja och Minoberättelserna perfekta liksom korsorden. Har ditt barn mer läsvana kan hen gå på nyheterna, nyhetsfrågorna och kändistexterna samt lösa rebusar och ordflätor för att få reda på hemliga meddelanden.

Behövs mer motivation än så har vi en ny tävling på gång med fina priser. Tävlingen heter En uppfinning för framtiden. Vi vill att ditt barn tar sig en funderare: Vilka behov finns? Vilka uppfinningar behövs? Hen ska sedan ”uppfinna” en sak som vi människor har nytta av nu eller i framtiden. Hur saken konstrueras är inte så noga. Det är den kreativa tanken och fantasin vi vill åt. Be ditt barn att rita och berätta om uppfinningen eller bygg uppfinningen av exempelvis toarullar, gamla mjölkpaket och folie. Ta en bild på teckningen eller bygget och skicka in tillsammans med en beskrivning.

För utförligare instruktioner klicka här >

Här ser ni ett exempel på en bild och en beskrivning:

Den gående läsplattan

Det är bara att sätta igång och klura hemma vid köksborden.

Lycka till och ha ett skönt LÄSLOV!

Fler Artiklar