MiniBladet kan vinna 1,7 miljoner

Maria McShane 2 Foto Bo Johansson

Maria McShane och MiniBladet är vidare i Post- och telestyrelsens årliga innovationstävling. MiniBladet har därmed chans att vinna 1,7 miljoner kronor. 

I februari besökte Maria McShane Stockholm och presenterade sitt projekt MiniBladet. I dagarna meddelade expertrådet sitt beslut. Maria McShane och MiniBladet är vidare i den årliga tävlingen som Post- och telestyrelsen, PTS, anordnar.

Nu väntar några veckor av hårt arbete. Maria McShane har fått 40 000 kronor för att i ett sista och avgörande steg genomföra en förstudie.

– Vinner vi har vi chans att inkludera ännu flera barn i läsningens fantastiska värld, säger Maria McShane.

De projekt som PTS utser som vinnare kan få finansiering med upp till 1,7 miljoner kronor var.

– Jag har mycket arbete framför mig men att gå vidare känns så klart oerhört inspirerande. Jag har en dröm om att skapa ett material som ska locka till läsning och dessutom vara tillgängligt för alla barn oavsett förutsättningar. Vi har kommit en bra bit redan. Nu är jag ytterligare ett steg närmare den drömmen, säger Maria McShane.

Post- och telestyrelsen anordnar innovationstävlingar två gånger om året. Den här utlysningen hade temat Aktiv Fritid, och de har särskild betoning på tillgänglighet för alla.

Vilka projekt som står som vinnare meddelas i maj.

 

NyföretagarCentrum Öresund har skrivit om Marias insatser.

Här kan du läsa mer om Maria och MiniBladet!

 

Fler Artiklar