PappasAppar

Skolan är igång igen med en ny fräsch termin. Kanske har det varit glädjefyllda första skoldagar? Kärt återseende med kompisar och lärare. Kanske har det till och med längtats efter struktur och läxor? Men det kan också vara så att det är lite trögt att starta upp igen.

Kanske lockar datorspel och tv-spel på eftermiddagarna? Kanske har ditt barn ett extra stort behov av att sitta för sig själv med en skärm efter skolan? Det är en omställning att börja skolan igen och ditt barn kan behöva ”tajmouta”. Men samtidigt ska hjärnan väckas till att lära nytt. Vad gör man som förälder? Ett tips är att ladda ner nya, lärorika appar till ipaden. Då får barnen sin skärmtid, men samtidigt ny stimulans.

Webbsajten PappasAppar.se har specialiserat sig på att hitta just lärorika och roliga appar. En redaktion, av bland andra lärare, testar appar tillsammans med sina barn och skriver recensioner. Dessutom ger de betyg till apparna och det finns filmer och åldersrekommendationer. Allt för att du själv ska kunna bilda dig en uppfattning om appen innan du sätter den i knät på ditt barn.

Apparna är självklart reklamfria och finns för Iphone, Ipad, Android, Windows 8 eller Windows Phone. Du kan både söka på gratisappar och billiga appar.

Här hittar du hemsidan:

http://www.pappasappar.se/

Fler Artiklar