Böcker med hög julstämningsfaktor!

Tro på tomten av Lotta OlssonMin son är fem år. Nu när det börjar gå mot jul skulle jag vilja läsa någon mysig kapitelbok om julen. Lite adventskalender fast i bokform. Finns det någon sådan? Annars tas alla tips på julmysiga böcker emot!

Tro på tomten av Lotta Olsson
Berättelsen utspelar sig i ett grönt hus på Vidaregatan i Stockholm där Tilda bor. Tilda älskar allt som har med julen att göra! Hon älskar ljusen, lussebullarna, pynten och alla fina adventsljusstakar som lyser i fönstren. Men i år är det något som inte stämmer… Julen tar liksom aldrig fart. Tilda känner att hon måste göra något innan hela julen blir förstörd. Hon får hjälp av det lilla trollet Skrufs. Men kommer de hinna rädda julen innan det är för sent? En perfekt mysig och lite ryslig julberättelse att läsa tillsammans. Boken innehåller 24 kapitel, ett kapitel för varje dag fram till självaste julafton eller i ett svep om man inte kan hålla sig!
Från 3 år och uppåt, men skulle vilja säga att den passar de flesta åldrar!

Hemma hos Jultomten av Mauri Kunnas
En gammal man går vilse på ett högt fjäll i finska Lappland. Efter några timmar får han plötsligt syn på något mycket märkvärdigt. I en liten dalsänka på en fjällsluttning ser han en liten by med röda hus, verkstäder och stall. Han ser också ett litet litet flygfält. Vem kan bo här undrar den gamla mannen? Jo, Tomten såklart! Följ med hem till hans verkstad och se hur han jobbar året runt för att hinna få klart alla julklappar till jul. Fin bilderbok med mycket julkänsla och fantastiska detaljrika bilder!
Från 3 år och uppåt

En annan julig bok som också innehåller 24 kapitel är God jul, Lilla Lök av Frida Nilsson.
Boken handlar om Stigge eller Lilla Lök som han också kallas. Lilla Lök önskar sig två saker i julklapp. En cykel och en pappa. Han vet att hans mamma inte har råd med en cykel och att hitta en bra pappa är ju inte det enklaste. Men Löken kan inte sluta hoppas och så plötsligt börjar saker och ting hända. Kanske kan hans drömmar slå in ändå?
Från 3 år och uppåt

Tipsen är skrivna av Jenny Funestad

Fler Boktips