Inmurade – Läskig läsning!

Inmurade av Lena Ollmark

När byggnadsarbetarna under sommaren renoverar den gamla skolan i Firnby hittar de i källaren ett dolt rum utan fönster och dörrar. I rummet står en kateder och skolbänkar i prydliga rader. Dammet ligger tjockt. På bänkarna ligger böcker uppslagna, en stol ligger vält. Det ser ut som om rummet har lämnats i all hast. Man tömmer snabbt källarrummet och bygger istället en ny slöjdsal.

När terminen börjar råkar de tre klasskamraterna Leo, Natta och Teddy samtidigt befinna sig i källaren och de råkar ut för mystiska händelser. Ljuset släcks, det blir kallt som i ett kylskåp och det låter som om en liten flicka skrattar där i mörkret.

När en yngre elev några dagar senare skadas under en slöjdlektion börjar Leo, Natta och Teddy inse att något på skolan är allvarligt fel. Kan detta ha något att göra med den gamla historien om en lärare som blev galen och nu sägs spöka på skolan?

Detta är en spännande och riktigt kuslig spökhistoria men även en berättelse om vänskap och hur jobbigt det kan vara med de olika roller man har hemma, i klassen och med kompisar.

Inmurade, som är skriven av Lena Ollmark, är den första delen i serien om Firnbarnen.

Boken passar för orädda barn mellan 9 och 12 år.

Tipset är skrivet av Anne Jönsson, bibliotekarie på Malmö Stadsbibliotek.

Fler Boktips