Tre roliga barnboksfavoriter

Hamstern är borta

Hamstern är borta av Andreas Palmaer/Ingela P. Arrhenius
För dig som gillar djur och har en dröm om ett eget husdjur! Här träffar vi Elliot som har en alldeles egen hamster som heter Stoffe. Det är bara det att Elliot bor varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa och det är hos mamma Stoffe bor. Nu ska hon ta hand om Stoffe en hel vecka själv och Elliot har gjort långa listor på hur Stoffe ska skötas. Hur tror ni att det går? Nej, just det inte så bra. Det blir helt knasigt. Läs och njut!

 
Alla tittar på Alfred av Johan Unenge/Maria Nilsson Thore
Det handlar om Alfred som är en väldigt blyg en. Varje gång någon ens tittar på honom så krymper han en aning. Frågan är hur liten en kan bli? En dag gör Alfred något roligt så alla skrattar åt honom och då händer något. Han börjar växa! Men hur ska det nu bli? Kan en bli hur stor som helst? Tänkvärd med både humor och allvar.

 

Hej och hå kläder på av Stina Kjellgren/Lotta Geffenblad
En bok att känna igen sig i då tiden är knapp på morgonen och alla barnen ska kläs på. De här syskonen får det att se väldigt lätt ut och allt sker snabbt och enkelt och berättelsen är på rim vilket gör att det flyter på än lättare. En härlig bok om syskon som samarbetar och ett roligt sätt att öva var alla kläder ska sitta på kroppen.

Tipsen är framtagna av Karin Kronström vid Rosengårdsbiblioteket

Fler Boktips