Vilka böcker passar för de allra minsta?

Kan jag med av Pija LindenbaumVilka böcker brukar de riktigt små barnen gilla? Jag brukar låna böcker på biblioteket åt mitt lilla barnbarn som är 2,5 år. Har ni några tips på böcker som ofta går hem hos de allra minsta?

Kan jag med av Pija Lindenbaum med hög igenkänningsfaktor. När en är liten vill en kunna allt som de stora kan. Men liten kan också saker som stor inte kan! Läs om lillkillen Micke som tävlar i allt.

Anna-Clara Tidholms böcker är ovärderliga. Knacka på, Hitta på och Ut och gå har lästs hundratals gånger hemma hos oss. De är så fina på rim och det bästa är att barnen kan vara med och knacka och hitta.

Emma Adbåge har skrivit en rad böcker om Lilla foten, Lilla handen, Lilla näsan, Lilla magen och de börjar så fint ”Lilla foten! Har den gjort idag?” och därefter följer vi foten under en dag och en blir överraskad så mycket en liten fot gör på en dag. Väcker nyfikenhet och leder till roliga samtal!

Rally och Lyra av Marie Norin. Rally och Lyra leker alltid, på förskolan och hemma. En dag ska Rally hem till Lyra och tar med sig Nalla. De leker hela dagen lång och när Rally går hem glömmer hon sin älskade Nalla. Lyra låter Nalla sova i sin säng, bara i natt. Men vad gott Nalla luktar. Vad gosig Nalla är! Vad händer sen? En bok om vänskap, avundsjuka och konsten att kunna dela med sig.

Maria Nilsson Thore har skrivit ett par böcker om Valle, Ester och Idde och deras allt som oftast väldigt händelserika dagar på förskolan. Det är inte alltid så lätt att komma överens när man är tre men skam den som ger sig! Alla tre vilar och Alla tre gräver en grop kan man läsa om och om igen.

Tipset är skrivet av Karin Kronström vid Rosengårdsbiblioteket.

Fler Boktips