Vem är den hemliga gästen?

Var med i vår tävling i tre delar i fyra veckor och lär känna MiniBladet! Under varje deltävling får ni fram en ledtråd för att i tävlingens sista del kunna avslöja vem den hemliga gästen är.

För att få fram ledtrådarna får man i uppgift att bilda ord. Orden är sedan ledtrådar till vem den hemliga gästen är. I den sista deltävlingen ska ni även svara på en utslagsfråga. Se närmare instruktioner nedan!

För att lättare kunna klura och ha koll på de olika ledtrådarna under tävlingstiden kan ni skriva ut ett tävlingsblad till klassrummet. Skriv in den nya ledtråden varje vecka i bladet. Vi kommer även att påminna er via mejl inför varje ny deltävling.

 

Pris

2000 kronor till vinnande klass, samt ett diplom. Priset kan bestå av kontanter eller motsvarande summa i presentkort. Er lokala dagstidning delar ut priset. OBS! Alla skolklasser kan göra tävlingsdelarna men endast skolor i regionen har chans att vinna priset.

 

Gör så här:

1. Läs texterna och svara på frågorna i frågesporten.

2. Vid varje rätt svar finns en bokstav. Skriv in bokstaven i rutan längst ner.

3. Bokstäverna i rutan bildar ett eller två ord, som ger er en ledtråd om vem personen är.

4. Spara ordet till deltävling 3.

 

Utslagsfråga

Den som har klurat ut alla tre ledtrådar och kommit på gästens förnamn går vidare till utslagsfrågan som avgör vem som blir den slutgiltiga vinnaren.

Utslagsfrågan presenteras redan nu. Utslagsfrågan är:

Skicka in ett tips på hur man får bra sammanhållning i klassen. Det kan till exempel vara att åka på en teaterföreställning ihop eller att bygga något tillsammans.  Tänk på att tipset ska vara enkelt att genomföra och passa vilken klass som helst. Glöm inte en kort rubrik som talar om vad tipset handlar om. Och skicka med en bild på klassen.

Beskriv ditt tips så utförligt som möjligt.

Det vinnande bidraget publiceras på MiniBladet och i lokal dagstidning. Även andra nyhetstips än det vinnande bidraget kan bli publicerade på MiniBladet och i lokal dagstidning.

 

Parallell tävling privat

Tipsa gärna eleverna om att de även privat kan göra en liknande tävling parallellt och få möjlighet att vinna 1000 kronor. Kändisen är samma i tävlingen för privatpersoner som för skolklasser. Frågeformulären och ledtrådarna är dock olika.

 

Tävlingstider

Tävlingsdel 1: Den 7-20 januari 2017.

Tävlingsdel 2 : Den 21-27 januari 2017.

Tävlingsdel 3 med utslagsfråga: Den 28 januari – 3 februari 2017.

 

Vinstbesked

11 februari 2017

 

Tävlingsvillkor

Via deltävling 1-3 får klassen fram ledtrådar om vem den hemliga gästen är. För att vinna måste en skolklass via sin lärare klura ut vem den hemliga gästen är och enligt instruktioner skriva in personens förnamn i tävlingens tredje del. Läraren måste också skicka in klassens svar till utslagsfrågan.

Det mest intressanta svaret i utslagsfrågan utses till vinnare av en jury som består av representanter från både MiniBladets redaktion. Juryns beslut går inte att överklaga.

Om du godkänner att du är med i MiniBladets tävling får du påminnelsemejl om de två andra tävlingsdelarna, samt därefter nyhetsbrev från MiniBladet. Om du inte vill ha nyhetsbrevet kan du avregistrera dig.

Om MiniBladet  

Vill du veta mer om MiniBladet? Här kan du se vår presentationsfilm!

Och här kan du läsa en artikel om tidningen.

 

Vi ser fram emot en spännande vår tillsammans!