Min bästa skolgård

Min bästa skolgård!

Min skolgård har två rutor, en grusplan, en basketplan, åtta gungor, en kompisgunga, sex snurror, 3 stänger och en vickande bräda. Vi har ett förråd med spadar och uteleksaker. Utanför min skolgård har vi en stor kulle med gräs och lite träd, den kallas Suran. Där får bara mellanstadie elever och uppåt vara. Vi har en plats där vi kan ställa cyklar. Nere vid matsalen har vi kastanjelunden, där har vi gräs och många buskar. Vi har två pingisbord. Vi har också ett cykelförråd till leksakscyklar. Och en sandlåda. Jag tycker om min skolgård. Jag har mycket saker man kan göra på rasterna. Jag tycker om det mesta på min skolgård, men speciellt fotbollsplanen och att spela ruta. Jag tycker redan att jag har en bra skolgård men om jag fick välja så skulle jag vilja ha en klättervägg, linbana eller en stor klätterställning.

/Felicia, 11 år
Söderparkskolan i Vinslöv

Min bästa skolgård

På skolgården har vi en fotbollsplan med grus, en basketplan, två spelrutor, fyra gungor, tre hängstänger, en sandlåda och en kompisgunga.
Jag tycker att man ska ha en fotbollsplan av gräs. Jag tycker att vi skulle ha en spelruta till. Jag är lite missnöjd med skolgården . Jag skulle vilja ha fina plantor och träd. En skatepark och gräsfotbollsplaner. Det hade också varit trevligt med bänkar att sitta på.

/Lucas, 11 år
Söderparkskolan i Vinslöv

Min bästa skolgård

Min skolgård är ganska stor. Och vi har 2 rutor, 1 fotbollsplan och 1 basketplan. Vi har 4 gungställningar, alltså 6 gungor. Vi har 1 kompisgunga och 2 stora sandlådor, en vanlig och en med massor av lekställningar och snurror. Vi har 2 pingisbord och 3 stora tomma gräsfält. De har fått namnen Suran, Kastanjelunden och Basketbacken. Basketbacken heter så för den ligger bakom basketplanen. Så ser min skolgård ut.
Min skolgård är jätterolig. Jag brukar spela ruta och spela fotboll. Oftast så är hela klassen tillsammans och spelar ruta.
Runt vår fotbollsplan är där ett staket med en gång runt. Där vill jag ha en hinderbana med linbana, tunnlar, armgång, rutschkanor, klätterställning och en massa mer. Vi vill även ha en klättervägg och mer gräs uppe på skolgården. Så skulle jag vilja ha min skolgård, men den är även min drömskolgård.

/Aila, 11 år
Söderparkskolan i Vinslöv

Min bästa skolgård

Min skolgård har en klätterställning och en skog och en fotbollsplan. Den har en gunga. Jag tycker mest om skogen. Min drömskolgård ska ha ett litet leksakshus. Den ska ha en sandlåda med grävskopor.

/Viktor Lannerberth, 8 år
Bergaskolan
Limhamn