Veckans boktips: En duktig hund

En bild på omslaget och en på författaren. Omslaget är ritat och föreställer ett barn i hängslekjol som står bredvid en halvstor hund i en vildvuxen trädgård. Författaren har kort halvblont hår som ligger bakåt och galsögon med kraftiga ramar. Hon har jacka och en stor rutig sjal.
En dag får mamman i familjen Peachey nog. Hon är trött på att skrika på alla att vakna, att gå och lägga sig, att duka av och sluta bråka. Hon säger helt enkelt upp sig och börjar ägna sig åt sin yoga. Veckorna går och ingenting är längre som det ska hemma hos familjen. Det bråkas mer än vanligt, de äter bara färdigmat och de går runt i smutsiga kläder, eftersom ingen tvättar längre. Det finns bara en sak att göra nu, menar lillasyster Betty, de måste skaffe en hund.
Så kommer det sig att McTavish flyttar in, en ovanlig hund som kan smida lysande planer!

 

En duktig hund av Meg Rosoff

 

En rolig bok för dig ca 6-9 år.

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö