Nyhetsvecka 7

Kollage på veckans nyheter

Veckans nyheter har bland annat handlat om Sveriges vackraste ortnamn och framtidens bostäder. Foto: Pixabay och Minireportrar på Nydalaskolan.

Sverige tar rekordmånga medaljer i OS, orten Morgongåva har det vackraste namnet i Sverige och minireportrar kollar in hur barn vill bo i framtiden. Även den här veckan har varit full med spännande nyheter.Februarilovet har börjat för somliga i landet medan andra är lediga under de kommande veckorna. Alla barn i Sverige är faktiskt inte lediga samtidigt. Kanske läser du det här i en stuga intill en skidbacke någonstans. Oavsett när du har ditt lov så är du värd att vara lite ledig!På Minibladet jobbar vi på och den här veckan har handlat en del om vinter-OS. Visste du till exempel att vi nu tagit rekordmånga medaljer ett vinter-OS? När jag skriver detta har vi 15 medaljer totalt, sju av dessa är guldmedaljer. Och det kan bli fler! 
Läs vår artikel om alla medaljer som svenskarna tagit.Även orten Morgongåva har vunnit en tävling. Det har varit en tävling i vilken ort som har det vackraste namnet och Morgongåva vann.
Läs vår artikel om de vackraste och roligaste ortnamnen.Minireportrarna har som vanligt varit ute på spännande uppdrag. Redaktionen på Nydalaskolan i Malmö har besökt en bomässa där barn har gjort modeller på hur de vill bo i framtiden. 
Se några bilder från utställningen här.
Ha en fin helg och februarilov (när du nu har ditt lov)!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör