Nyhetsvecka 8

Tranor och Ukrainas och Rysslands flaggor.

Sverige har fått ett säkert vårtecken samtidigt som kriget pågår i Ukraina. Foto: Pixabay och Shutterstock.

Den här veckan har nyheterna framför allt handlat om Rysslands krig mot Ukraina. Men vi har också fått ett säkert vårtecken och så har OS-hjältarna kommit hem med en massa medaljer.Det är förstås väldigt läskigt med krig och vi är många som känner med alla människor som bor i Ukraina. Men det är samtidigt viktigt att vi inte känner oss oroliga hela tiden. Psykologen Hanna Thermaenius tycker att vi ska försöka träffa människor vi tycker om och göra saker som får oss att må bra och känna oss lugna.

Läs psykologen Hanna Thermaenius tips på hur du kan hantera din oro.En rolig nyhet är att den första tranan har landat i Hornborgasjön. Det är ett riktigt vårtecken! Snart kommer tranorna att börja dansa. Va? säger du. Jodå! säger vi. 

Läs vår artikel och se ett videoklipp när tranorna dansar.Sedan fick vi ju rekordmånga medaljer i vinter-OS i Peking. Och nästa vecka börjar de paralympiska spelen – också i Peking. Hoppas vi vinner en massa medaljer även där!

Läs om de rekordmånga medaljerna Sverige vann.Till sist har du väl inte missat att månadens kändis inte är någon mindre än Klara Hammarström? I helgen är det dags för henne att tävla i fjärde och sista delfinalen i Melodifestivalen. 

Läs intervjun med Klara Hammarström här.Ta hand om varandra och ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör