Bengt och Valiant ska bli frimärken

Bilder på tre katter

Bengt till vänster och Valiant och en kompis till höger. Foto: Montage/Postnord

I höst får du kanske se katterna Bengt eller Valiant när du skickar eller får ett brev. Katterna är nämligen två av fem katter som har vunnit Postnords frimärkstävling.


Bengt och Valiant är två av katterna som har vunnit Postnords tävling. Bengt bor i Västerås och Valiant bor i Kalmar.


För ett tag sedan bad Postnord kattägare att skicka in bilder på sina katter och berätta varför just deras katt skulle vinna tävlingen. Vinnarkatterna skulle få pryda frimärken som Postnord ska sälja i höst.


Många människor i hela landet skickade in bilder på sina katter. Totalt tävlade 18 370 katter om att få hamna på frimärkena. Nu har fem katter blivit valda av Postnord.


Förutom Valiant och Bengt vann tre andra katter: Hera från Lund, Cornelis från Stockholm och Fili från Kiruna.  


När vinnarkatten Valiant var liten hade han inget hem, men sedan fick han ett hem hos Jasmine Olsson Hansi. Ni bor Valiant och Jasmine tillsammans.

– Jag är tacksam för att Kalmars katthem tog in Valiant som hemlös kattunge. Jag hittade en vän som gör livet både bättre och roligare. Det är jättestort att han nu är en av de utvalda katterna som får pryda årets frimärken och jag ser fram emot att se hans ansikte och personlighet på alla mina brev senare i år, berättar Jasmine Olsson Hansi i ett pressmeddelande.


Fakta: Så här beskrivs vinnarkatterna

Fili är en ragdoll från Kiruna. En lite udda filur som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.  

Hera är en sibirisk katt från Lund. Alltid pigg på äventyr och har visat sin matte Julia Weber att ingenting är omöjligt – bara man vågar. 

Bengt är en brittisk korthår från Västerås. En ung charmör som givit sällskap och välmående för matte Emma Pettersson i hemarbetstider. 

Cornelis är en devon rex från Stockholm. En genomsnäll myskille som förgyller tillvaron för sin ägare Louise Enhus med sin nyfikenhet.  

Valiant är en huskatt från Kalmar, som tack vare ett katthem hittade hem till Jasmine Olsson Hansi och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar. 

Källa: Postnord


Bilder på katterna:

Katten Fili från Kiruna.

Katten Hera från Lund.
Katten Cornelis från Stockholm.
Katten Bengt från Västerås.
Katten Valiant från Kalmar tillsammans med en kattkompis.

Postnord heter företaget
som delar ut post i Sverige.
De har haft en tävling
för att bestämma nya frimärken.

 

Frimärkena ska föreställa katter.
Därför har alla med katter
kunnat skicka in en bild på katterna.
Nu har Postnord valt fem bilder på katter
som kommer att bli nya frimärken snart.

 

Två av katterna som kommer att bli frimärken
heter Bengt och Valiant.
Från och med i höst
kommer Bengt och Valiant att vara på frimärken.

 

Här är bilder på de fem katterna
som kommer vara på frimärken i höst.