Nyhetsvecka 15

Kollage på veckans nyheter

Nyhetsveckan handlar den här gången om hemmapoppade popcorn, husdjur och skottkärrans dag. Foto: Pixabay.

Både människor och djur flyr kriget i Ukraina. Och så är det slut med egenpoppade popcorn på biografer. Häng med och kolla in veckans nyheter.I dag är det fredag och inte vilken fredag som helst. Det är ju den långa fredagen. När jag var liten var det svårt att kolla källor för att ta reda på om saker verkligen stämde. Till exempel var jag övertygad om att långfredagen var den längsta dagen på hela året. Det var ju det alla vuxna sa!I dag vet jag att den längsta dagen är under sommarsolståndet. Det säger flera olika källor. Då står solen som högst på himlen på norra halvklotet. Så japp, fake news har många gånger kommit från föräldrar till deras barn.På tal om barn så har det nu kommit många ensamkommande barn från Ukraina till Sverige. Några av de här barnen kanske redan har börjat på din skola?
Läs mer i vår artikel om de ensamkommande barnen.Men det är inte bara människor som far illa av krig. Många husdjur har följt med sina ägare till Sverige.
Läs mer om vad som sker när husdjuren kommer hit.
Nästa vecka ska jag fira skottkärrans dag genom att samla upp gamla löv och grenar och lägga allt i skottkärran. Vilken temadag tycker du saknas? Den frågan ställde ett par minireportrar från Eslöv.
Läs vilka svar de fick i den här enkäten.I veckan har det annars varit mycket snack om att det inte längre ska vara tillåtet att ta med eget snask till biograferna. Det här har gjort många människor upprörda. 
Läs mer om snaskförbudet i vår artikel.Och när det är påsk så brukar det ju faktiskt bli en hel del godis för många av oss. Frågan är: behöver vi vänta till lördag för att äta godis även när det är påsk? Lite godis nu hade kanske gjort att långfredagen inte kändes som årets längsta dag…Glad påsk!Gustav Sigala Haggren
Redaktör