Veckans boktips: Parasiten och 11 andra rysare av Petter Lidbeck

Veckans boktips: Parasiten och 11 andra rysare.

Gillar du skräckhistorier? Här har du 12 korta rysare!


I den första Parasiten får vi lära känna en familj där pappan börjar skratta och inte kan sluta. I Kompis lär vi känna den omåttligt populära Maja och hennes bästis Fatima och hur deras vänskap sätts på prov och får ett minst sagt obehaglig slut. I Experimentet utsätter en lärare en elev för ett grymt skämt vi sent ska glömma.Samtliga berättelser börjar helt vanligt, i det vi känner igen. Det kan vara hemmet, familjen, skolan eller bland kompisarna. Plötsligt händer något som rubbar det vardagliga och skapar otrygghet.Passar ypperligt bra att läsa högt tillsammans för de som gillar läskiga berättelser.Boktips av Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket.