Boktips från Möllevångsskolan

Några av boktipsarna i klass 1a på Möllevångsskolan i Malmö. Foto: Gustav Sigala Haggren.

Sugen på att läsa böcker i sommar? Perfekt! Klass 1a på Möllevångsskolan i Malmö har massa bra boktips till dig. Under våren har de skrivit bokrecensioner. En del barn har skrivit medan andra har ritat och pratat in i poddformat.
Nedan kan du läsa Greta Noréns som tipsar om boken Norrsken – resan till Jotundalen.

Klassens alla boktips finns samlade här. God sommarläsning!

Boken som jag har läst heter Norrsken och författaren heter Malin Falch.

Norrsken handlar om en tjej som heter Sonja. Sonja firar en fest och får många presenter. Av sin farbror får hon en slags amulett. Han berättar att han har hittat den i bergen. Det är inte sant för han har hittat den i ett främmande land, men det vet Sonja inte om.

På natten träffar Sonja en främmande pojke, han berättar att han heter Espen. Han förklarar att Sonjas farbror har tagit nåt som är hans, amuletten, de åker in i en portal och där börjar äventyret.

Sonja träffar även en björn som säger att han heter Björnar. Espen vill försöka bekämpa några vikingar som vill ta bort allt magiskt, de är hans största fiende.


Jag ger denna bok 5 av 5 stjärnor. Den har fina bilder och den är jättebra. Jag rekommenderar den här boken om du gillar äventyr och spänning, fina bilder och magi.

Text av Greta Norén

Läs alla boktips från klass 1a på Möllevångsskolan i Malmö