Nyhetsvecka 34

Glass, fotspår från dinosaurier och val-tävling. Välkomna till veckans nyhetsammanfattning!Sommaren börjar nå sitt slut men det är fortfarande mycket torrt på flera håll i världen. När vattennivåerna sjunker i floder och sjöar tittar gömda skatter fram. Till exempel fotspår från dinosaurier! 
Läs mer i vår artikel. 


Ett annat tecken på att sommaren inte är slut är att det bråkas om glasser i affärerna. Glasspaketet med Piggelin-glassar har krympt men priset är detsamma som tidigare. Det här har gjort många människor upprörda.
Läs mer i vår artikel.


När kramade du ett träd senast? Du kanske ska testa? Du kan faktiskt tävla i det och bli världsmästare i trädkramning! Vill du veta mer?
Läs mer i vår artikel.


På söndag är det två veckor till valet, men redan nu går det att förtidsrösta. Har du pratat med dina föräldrar kring hur de tänker kring valet? Ska de rösta? På vilket parti då?
Om du fick bestämma, vad skulle du vilja förändra? Skicka in din insändare i vår tävling och vinn pengar till din klass!
Läs mer om vår val-tävling.

Jag ska vänta till valdagen den 11 september och lägga min röst. Jag tycker det är fint att se många människor gå till valurnorna tillsammans. Det får mig att känna att vi formar vårt samhälle tillsammans. Ha en fin helg, vänner!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör