Nyhetsvecka 42

Kollage på veckans nyheter

Veckans nyheter har handlat mycket om politik men också om älgar. Foto: Shutterstock/Pixabay/Ninni Andersson, Regeringskansliet.

Veckans nyheter har bland annat handlat om älgar, politiker och popstjärnor. 


Älgarna demonstrerar! Älgarna har fått nog!
Kanske har du hört den låten? Ja, nu är det kanske inte så att älgar kan demonstrera, men de kan gömma sig från jägare. Det har forskare kommit fram till genom att titta på älgar genom kameror.
Läs mer i vår artikelPopgruppen BTS från Sydkorea har bestämt sig för att ändå göra en utbildning i militären. Nu kan det bli så att gruppen behöver ta en paus i några år. Hoppas inte, eller hur?
Läs mer i vår artikelI veckan läste Ulf Kristersson upp sin regeringsförklaring. En sak som många har blivit upprörda över är att Miljödepartmentet läggs ner. I stället kommer den nya klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari arbeta i klimat- och näringslivsdepartementet. Många är oroliga att klimatfrågorna inte får lika mycket fokus som tidigare.
Läs mer i vår artikelOch på tal om politik så är det snabba vändningar i Storbritannien. Premiärministern Liz Truss väljer nu att sluta sitt jobb efter endast 45 dagar. 
Läs mer i vår artikelI helgen kan du läsa en fördjupningsartikel om dinosaurier, en haiku-dikt och en nyhet om hur unga människor blir allt bättre på engelska.

Trevlig helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör