Nyhetsvecka 43

Veckans nyheter har bland annat handlat om läsning och djur. Foto: Shutterstock/Timea Ambrus, Comedy Wildlife 2022.

På Minibladet älskar vi djurnyheter. Det har verkligen varit flera spännande djurnyheter i veckan. Hur gick det egentligen med den där kungskobran som rymde?


Jo, det verkar som att experterna på Skansen nu har hittat kungskobran Sir Väs. Ni vet han som rymde i början av veckan från sitt terrarium på Skansen? Den listige rackaren upptäckte en glipa vid lampan och kunde ta sig ut den vägen. Nu har Sir Väs hittats inuti en vägg. Tror ni att de får tag i honom?
Läs om hur Sir Väs rymde i vår artikel.


Vi har också publicerat ett gäng roliga djurbilder som ni måste kolla in. Min favorit är nog superhjälte-ekorren. 
Läs mer om tävlingen med fotografier på vilda djur i vår artikel.


Veckans nyheter har också handlat om böcker och läsning. Nu vet vi till exempel vilka barn- och ungdomsförfattare som tävlar om årets Augustpris. Vi vet också vilka som har chans att vinna Lilla Augustpriset.
Läs mer i vår artikel.

Nästa vecka är ni lediga för du är det ju LÄSLOV! På skoltid verkar det inte bli så mycket läst. Lärare verkar ha svårt att hinna med läsning på lektionstid. Det visar ny forskning. Läs mer i vår artikel som publiceras i helgen.

Det finns ännu fler nyheter att läsa på minibladet.se. Ha nu ett riktigt fint lov!


Gustav Sigala Haggren

Redaktör