Nyhetsvecka 5

Veckans nyheter har bland annat handlat om tv-spel, bebisnamn och sköldpaddor. Foto: Pexels.

Veckans nyheter har bland annat handlar om populära namn och inte lika populära sköldpaddor.


Om du kallar en bebis Astrid eller William så kanske du kommer att säga rätt. De namnen är nämligen väldigt populära bland nyfödda! 
Läs mer i vår artikel: “Astrid och William är populärast”Gillar du att spela spel? Har du koll på hur tv-spel brukade se ut förr i tiden? När dina föräldrar var barn så tv-spelen lite annorlunda ut. I Karlstad håller de på att samla in alla världens spel. Förhoppnings går det att se någon utställning med de här spelen i framtiden.
Läs mer i vår artikel: “Spelarkivet i Karlstad har nu fått in 60 000 spel”Många barn vill ha husdjur. Och många vuxna med. Men det är viktigt att tänka efter innan vi bestämmer oss för att skaffa husdjur. Just nu är det ett problem att många släpper ut sina tama sköldpaddor i det vilda.
Läs mer i vår artikel: “Sköldpaddor blir lämnade i naturen“Och i helgen kan ni läsa en spännande fördjupning om satir, en konstform som blivit aktuell nu när Sverige försöker komma med i Nato.Ni kan också läsa en nyhet om att ni klarade av skolan jättebra trots pandemin. Bra kämpat!

Och så drar ju faktiskt Melodifestivalen i gång på lördag. Månadens kändisar i februari är Marcus & Martinus som är med som kändisar för andra gången. Senast de var med var de 15 år. Nu är de snart 20 år och har blivit intervjuade av våra minireportrar. Marcus & Martinus är med i den tredje deltävlingen. Nu i den första deltävlingen tävlar Loulou Lamotte som ni kanske känner igen från The Mamas. Hon har också varit Månadens kändis i Minibladet. Läs!

Ha nu en fin och välförtjänt helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör