Trolltider blir julkalender igen

Här är skådespelarna i årets julkalender Trolltider – legenden om Bergatrollet: Kjell Bergqvist, Malte Gårdinger, Helmon Solomon, Ossian Skarsgård, Nour El Refai och Matilda Gross. Foto: Johan Paulin/SVT.

SVT håller på att spela in årets julkalender. Den heter Trolltider – legenden om Bergatrollet och bygger på en äldre julkalender som visades för 44 år sedan.

Kanske väntar du just nu ivrigt på våren och sommaren? Men om du också älskar julen kanske det är kul att veta lite om årets julkalender.

Nu vet vi nämligen att SVT:s julkalender i år heter Trolltider – legenden om Bergatrollet. Det är andra gången som Trolltider är julkalender. Första gången var för 44 år sedan. 

Men i den nya julkalendern kommer historien vara annorlunda än förra gången. Men flera av karaktärerna kommer att komma tillbaka. 

Trolltider – legenden om Bergatrollet är ett äventyr i en magisk trollvärld. Det handlar om det mäktiga Bergatrollet som en gång hade makt över hela Norden. Men de fyra folken lyckades få honom att somna med hjälp av en bärnsten. De fyra folken var trollen, feerna, häxorna och människorna.

Men en människa hittar bärnstenen och Bergatrollet vaknar igen. I julkalendern måste människan Saga och trollet Love hindra Bergatrollet att ta över världen igen.

Saga spelas av Matilda Gross och trollet Love spelas av Ossian Skarsgård.

Anna Alandh är programchef på SVT. Hon är väldigt glad över nya julkalendern.

– Trolltider är en av SVT:s mest älskade julkalendrar någonsin och det känns fantastiskt att vi kan bygga vidare på den succén och skapa en ny magisk och trolsk julsaga i samma anda, säger hon i ett pressmeddelande.

Nu håller SVT på att
spela in årets julkalender.
Årets julkalender heter
Trolltider – legenden om Bergatrollet.

 

Trolltider har varit julkalender
en gång förut.
Det var för 44 år sen.

 

Historian i årets julkalender
kommer inte att vara samma som för 44 år sen.
Men många av karaktärerna som fanns då
kommer också vara med i årets julkalender.

 

Trolltider – legenden om Bergatrollet
handlar om en människa
som hittar en bärnsten.
Det får det mäktiga Bergatrollet
att vakna igen.

 

Därför måste människan Saga
och trollet Love hindra Bergatrollet från
att ta över världen igen.

 

Saga spelas av Matilda Gross
och trollet Love spelas av Ossian Skarsgård.