Nyhetsvecka 11

Veckans nyheter har bland annat handlat om dansande bin och sopor i Paris. Foto: Pixabay.

Sopor på gatorna, bin som dansar och nytt spel om barns rättigheter. Häng med och kolla in veckans nyheter.Vi på Minibladet är alltid på jakt efter roliga djurnyheter. Den här veckan har vi skrivit om hur bin dansar för att visa andra bin var maten finns.
Läs mer i vår artikel: “Bin dansar för att visa vägen till maten”I Frankrike är folk jättearga för att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år. Människorna i Frankrike är så arga att de strejkar. De går alltså inte till jobbet. Därför är Paris gator fulla med sopor nu.
Läs mer i vår artikel: “Mycket sopor på Paris gator”Det har också kommit ett nytt spel om barns rättigheter. Spelet är gratis för alla att spela. Bra grej tycker vi! 
Läs mer i vår artikel: “Nytt spel om barns rättigheter” Har du hört att vissa är trötta på att skriva ”de” och ”dem”? De vill att vi ska skriva ”dom”. Vad tycker du? Vi berättar mer om detta i vår fördjupningsartikel som kommer i helgen. Vi berättar också om att Miljöpartiet har ett förslag på gratis frukost till alla elever.Sen vill jag tipsa om några tips på djurböcker som har kommit in till oss:

En lärorik bok som jämför djur med människor
En bok med livsfarliga varelser
Boken för alla som vill veta mer om spindlar

Ha en jättefin helg!


Gustav Sigala Haggren
Redaktör