Harry Potter blir tv-serie

Den brittiska författaren JK Rowling har skrivit böckerna om Harry Potter. Foto: Debra Hurford.

Ryktena var sanna. Det blir en tv-serie om Harry Potter. 

Det har tisslats och tasslats på nätet om en kommande tv-serie om Harry Potter. Nu har filmbolaget Warners Bros Discovery berättat att det kommer att bli en tv-serie.

Harry Potter-serien ska visas på den kommande strömningstjänsten Max som är en sammanslagning av HBO Max och Discovery+.

Warner Bros Discovery ska spela in en hel säsong till varje bok. De säger att det är en satsning som sträcker sig tio år framåt i tiden.

”Harry Potter är ett kulturellt fenomen och det är tydligt att det finns en sådan bestående kärlek och törst efter trollkarlsvärlden. Vi är glada över att ge publiken möjligheten att upptäcka Hogwarts på ett helt nytt sätt”, säger Casey Bloys
i ett pressmeddelande. Han är chef på HBO Max.

Författaren JK Rowling ska själv vara med och producera serien. Hon har fått en hel del kritik under de senaste åren. Kritiken har handlat om saker JK Rowlings har sagt om transpersoner. En transperson kan till exempel vara någon som inte känner sig som det kön hen har fått vid födseln.

Enligt SVT har JK Rowling skrivit att hon respekterar transpersoner men att ingen kan sudda ut sitt kön.


När Harry Potter-spelet Hogwarts legacy släpptes tidigare var det många som tyckte det var fel att spela det. På sociala medier berättade användare därför hur spelet slutar.

– Kritiken handlar i mångt och mycket om J.K. Rowlings transfoba uttalanden de senaste åren. Folk vill inte stötta henne och ge henne ännu mer pengar och inflytande, säger speljournalisten Anton Vretander till SVT.

Nu är det klart
att det kommer en ny Harry Potter-serie.
Serien ska gå på en ny strömningstjänst
som ska heta Max.

 

Den nya strömningstjänsten
är en sammanslagning av HBO Max och Discovery+.
Där ska den nya Harry Potter-serien visas.

 

Det kommer att bli en säsong för varje bok
i Harry Potter-serien.
Bokseriens författare heter JK Rowlings.
Hon ska också vara med och göra den nya serien.