Nyhetsvecka 16

Veckans nyheter har bland annat handlat om musik och fåglar. Foto: Pixabay.

Veckans nyheter har bland annat handlat om fåglar, musik och lokförare.


Är det så att killar helst lyssnar på killar som gör musik? Det tror i varje fall Josephine Forsman som är trummis i bandet Sahara Hotnights. I varje fall är det många fler killar än tjejer på Spotifys topp-100-lista.
Läs mer i vår artikel: “Männen i topp på Spotify”I veckan har många nyheter handlat om en stor strejk i Stockholm. Lokförare fick reda på att deras kollegor skulle bytas ut till videokameror. Det här tyckte lokförarna var fel och Stockholms pendeltåg har stått stilla.
Läs mer i vår artikel: “Lokförare strejkar i Stockholm”Vi har också skrivit om att fåglar håller sig friskare under vintern när de får fågelmat av oss. Fint när människor och djur tar hand om varandra. 
Läs mer i vår artikel: “Fågelmat gör fåglar friskare”


Sveriges soldater håller på med en stor övning. Så blir inte orolig om du ser många soldater, stridsflygplan eller stridsfartyg där du bor under de närmaste veckorna. Det är alltså bara en övning.
Läs mer i vår artikel: “Svenska soldater övar”


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör